Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: rangadót nyert és élre állt a Boca Juniors – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 22. fordulójának vasárnapi játéknapján fővárosi rangadót rendeztek a bajnoki címre hajtó Boca Juniors és a gyengélkedő Vélez Sarsfield között…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A Boca Juniors egy végletekig kiélezett összecsapás hajrájában megszerzett találattal 1-0-ra diadalmaskodott a Vélez Sarsfield ellen. A házigazda aktívabban kezdte a mérkőzést, de kevés komoly helyzetet tudott kidolgozni, ezzel szemben a kontrákra berendezkedő Vélez többször is veszélyt teremtett Rossi ketrecére. A mérsékelt játékot hozó első félidő gól nélküli döntetlennel zárult. A “genovaiak” a második félidőben fokozták a nyomást, de továbbra sem tudtak fogást találni az ellenfelükön. Sőt, a játékrész derekánál Rossi bravúrjára volt szükségük az eredmény tartásához, aki lábbal védett Bou ziccerénél. A hajrában már hatalmas fölényben játszott a Boca és tíz perccel a meccs vége előtt a frissen beálló Gonzalo Morales vágta be a mindent eldöntő találatot Varela átadását követően. A 19 éves saját nevelésű támadó első gólját szerezte az első osztályban, azok után, hogy a legutóbbi kupafordulóban eredményes tudott lenni. A hajrában elszabadultak az indulatok, miután Ortega hátulról felrúgta Advínculát, a dulakodást a játékvezető három piros lappal szüntette be, de az eredmény már nem változott.

A Boca rendkívül fontos győzelmével egy ponttal megelőzte az élen az Atlético Tucumánt, ugyanis az eddigi listavezető kikapott, így az első helyről várhatja az utolsó négy fordulót.

Boca Juniors – Vélez Sarsfield 1-0 (0-0)
Gólszerző: Morales (79.), ill.
Kiállítva: L. Vázquez (90.), ill. F. Ortega (89.), V. Gómez (90.)

 

 

A bajnokság aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!