Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását Gonzalo Higuaín – HIVATALOS

Az Inter Miami 34 éves argentin támadója, Gonzalo Higuaín hétfőn bejelentette, hogy visszavonul a profi labdarúgástól.

 (Photo by Angel Marchini/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Gonzalo Higuaín ma megerősítette, hogy 17 év után befejezi a labdarúgó-pályafutását, miután olyan nagy klubok játékosa volt, mint a Real Madrid, a Juventus, az AC Milan és a Chelsea.

A 34 éves támadó jelenleg az Inter Miamiban futballozik, és be is fejezi a csapatnál a jelenlegi MLS-szezont. A Miami jelenleg a rájátszásban szerepel és két mérkőzésük van hátra.

A rossz idénykezdés után Higuaín megtalálta a formáját, és eddig 14 gólt és 3 gólpasszt szerzett a szezonban. Ennek ellenére Higuain hétfő délelőttre sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen elmondta, hogy a 2022-es MLS-idény végén befejezi a profi labdarúgást.

Higuaín profi karrierjét az argentin River Plate-ben kezdte 2005-ben, miután végigjárta az utánpótláscsapatok ranglétráját. 2006-ban igazolt a Real Madridba 12 millió euró ellenében, ahol végül 7 év alatt 264 mérkőzésen 121 gólig jutott minden sorozatot figyelembe véve. 2013-ben hagyta el a spanyol fővárost és a Napoliba igazolt 39 millió euróért, ahol folytatta a gólgyártást: az olasz klubban 146 meccsen 91 találatot jegyzett. 2016-ban a Juventus aktiválta a játékos kivásárlási záradékát, így a torinóiak 90 millió euróért meg tudták szerezni a támadót. Egy fantasztikus, 32 gólos első szezon után hamar romlott a teljesítménye, így többször kölcsönadták a 2018/19-es idényben az AC Milannak és a Chelsea-nek. Az Inter Miamiba 2020 szeptemberében érkezett, ahol 65 mérkőzésen 27 gólt és 14 asszisztot jegyzett.

Higuaín évekig az argentin válogatott tagja is volt. 75 alkalommal viselhette a nemzeti csapat mezét és 32 alkalommal volt eredményes, ám egyetlen trófeát sem tudott nyerni velük.

Az Inter Miami szerda este az Orlando Cityvel, vasárnap pedig a Montreallal játszik az MLS rájátszásában. Jelenleg a hetedik, és egyben utolsó helyen állnak keleti csoportban 45 ponttal.