Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói gólpasszal búcsúzott a kansas-i közönségtől – VIDEÓVAL

Utolsó mérkőzését játszotta hazai pályán az MLS 2022-es idényének alapszakaszában a Sporting Kansas együttese. A Missouri állambeli együttes a Seattle ellen elért sikerrel sem lehet ott a rájátszásban…

(Photo by Kyle Rivas/Getty Images)y

A korábbi bajnok és kupa-győztes Kansas City későn ébredt a szezonban, és Peter Vermes edző irányításával csak az év második felében tudott értékelhető formát elérni. Igaz, mostanra egészen ütőképessé vált az SKC. Ugyanis a „magyaros” alakulat már augusztus közepe óta veretlen az MLS-ben. Ám késői mindez, lévén nem érhetnek oda a rájátszásba. Sőt, az idén Bajnokok Ligáját nyerő Seattle-t is elütötték ettől a lehetőségtől.

Miközben a lassan klublegendává érő Tim Melia sérülése miatt remekelő John Pulskamp kivédte a Sounders játékosok szemét, addig elől, ha szűken is, de Sallói Dánielék hozták a győzelmet. A magyar válogatott szélső az idénybeli negyedik gólpasszával szolgálta ki Willy Agadat. A nigériai védő kiváló nyári átigazolásnak számít: tizenegyedik bajnokiján már a nyolcadik gólját szerezte.

A jelek szerint jövőre ismét egy kiugró szezonra számíthatunk a Sporting Kansas-től, minden bizonnyal Sallóival a soraiban.

Sporting Kansas City – Seattle Sounders 1-0 (1-0)
Gólszerző: Agada (41.), ill. –

A meccs gólja:

Az MLS nyugati konferenciájának állása:


Standings provided by Sofascore