Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra edzésben a Juventus klasszisa

Komoly erősítés lehet a Juventus számára, ha visszatérhet meghatározó játékosa a hosszú kihagyás után…

 

A Juventus megerősítette, hogy a hétfői napon már könnyített edzésmunkát végzett a januárban keresztszalag-sérülést szenvedő Federico Chiesa, aki a klub reményei szerint hamarosan visszatérhet a pályára.

A 24 éves támadó a 2020-2021-es idényben a 30 bajnoki mérkőzése alatt nyolc találatot és nyolc gólpasszt regisztrált, minden sorozatot figyelembe pedig 15 gól és 10 assziszt került a neve mellé 42 fellépés alatt. Az előző kiírásban 18 mérkőzés alatt négyszer volt eredményes, korábban többször is kisebb sérülésekkel bajlódott, januárban azonban idejekorán véget ért számára az idény, kilenc hónap elteltével állhatott újra edzésbe.

Chiesa mindemellett alapembere volt Roberto Mancini múlt nyáron Európa-bajnoki címet nyerő olasz válogatottjának. A Juventus üdvöskéje 2018 óta 38 pályára lépést vállalt az Azzurri színeiben.

Az olasz rekordbajnok torinói gárda a legutóbbi  győzelme ellenére is csak a hetedik helyet foglalja el a bajnokságban. A Juventus nyolc forduló alatt 13 pontot gyűjtött és még csupán három mérkőzést nyert.