Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Porto iráni támadóját szemelte ki az Arsenal! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese a Porto támadójával, Mehdi Taremivel erősítené meg a csatársorát.

(Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)

A legfrissebb portugál sajtóértesülések szerint a Porto együttese a téli átigazolási időszakban elveszítheti egyik kulcsemberét, Mehdi Taremit. Az iráni támadó iránt ugyanis több csapat is érdeklődik, ami annak köszönhető, hogy Taremi kiváló szezont fut a portugál csapatnál. Az A Bola információi alapján a csatárt leginkább az Arsenal szeretné megszerezni. Mikel Arteta ugyanis egyrészt ezzel tehermentesítené Gabriel Jesust, másrészt adott esetben Jesus a szélen is tudna játszani, amennyiben Taremi tölti be a csatárposztot, ezzel is javítva azon a helyzeten, hogy Saka és Martinelli mögött nincs igazi csereopciója a spanyol mesternek a széleken. A 30 éves támadóra nem véletlen figyeltek fel az “Ágyúsok”, hiszen Taremi ebben a szezonban eddig 11 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 13 gólban vállalt szerepet, 7 találat és 6 előkészítés formájában.

Mehdi Taremi 2020 nyarán igazolt a Porto csapatához, akik 4,7 millió eurórért vásárolták meg őt a Rio Avetól. A csapat színeiben azóta 107 mérkőzésen kapott szerepet, amelyeken 56 gólig és 41 gólpasszig jutott. Szerződése 2024 nyaráig köti aktuális kenyéradójához. Piaci értékét 20 millió euróra taksálja a transfermarkt.