Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sevilla: nem fért bele az újabb kínos vereség Lopetegui számára! – Hivatalos

Korábban beszámoltunk róla, hogy minden bizonnyal a Dortmund elleni 1:4-es vereség alkalmával ült utoljára Julen Lopetegui a Sevilla kispadján. A hír azóta hivatalossá vált.

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Sevilla Dortmund elleni hazai veresége után felerősödtek az amúgy is igen hangos pletykák arról, hogy meneszthetik Julen Lopeteguit a csapattól. Ezek a pletykák végül nem voltak alaptalanok, a klubvezetés ugyanis a mai napon hivatalos közleményben jelezte, hogy megválnak a szakembertől. Lopetegui menesztése nem meglepetés, hiszen a Sevilla pocsékul kezdte az idei szezont: a bajnokságban 7 forduló után a 17. helyen állnak, mindössze 5 pontot gyűjtve, míg a BL-ben 3 kör után 1 ponttal és 1:8-as gólaránnyal rendelkeznek. A spanyol mester összesen 170 mérkőzésen ülhetett a klub kispadján, ez idő alatt 90 győzelmet, 44 döntetlent és 36 vereséget könyvelhetett el. A csapat az ő irányítása alatt a 2019/20-as szezonban megnyerte az Európa-ligát, valamint a 2020/21-es idényben 77 ponttal zártak a bajnokságban, ami a klub történetének legjobb eredménye.

A források szerint Jorge Sampaoli  a legfőbb jelölt az andalúz gárda kispadjára, de minden bizonnyal Lopetegui sem marad sokáig munka nélkül, őt ugyanis a beszámolók alapján a nemrég Bruno Lagetól megváló Wolverhampton szemelte ki magának.