Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Dzeko duplájával elhozta a Sassuolo otthonából a 3 pontot az Inter! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 9. fordulóját az Inter mérkőzése nyitotta meg, akik a jó formában lévő Sassuolo otthonába látogattak.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Nagy iramban kezdte el a találkozót a Sassuolo és az Inter csapata. Az első nagy védésre Onanától volt szükség, aki a 4. percben lábbal védte Frattesi próbálkozását, majd a kipattanót Barella blokkolta, bánatára a közeli bomba az arcát találta el, de szerencsére később tudta folytatni a játékot a középpályás. A következő veszélyes helyzet a 14. percben alakult ki, ekkor egy beadásra Lautaro Martinez érkezett becsúszva, de a kísérlete kevéssel a kapu mellett pörgött el. A játékrész közepétől aztán jelentősen visszább vettek a felek az iramból, és a következő jelentős eseményig egészen a 44. percig kellett várni. Ekkor viszont megszerezte az Inter a vezetést, egy szöglet után ugyanis Dzeko továbbította a hálóba a labdát, 0-1! A bosnyák csatár ezzel megszerezte 100. gólját a Serie A-ban.

A második félidőben ismét jóval kezdeményezőbben lépett fel a Sassuolo. A hazaiak több veszélyes szituációt is kialakítottak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 60. percben aztán már nem az utolsó érintésnél sem hibáztak a Sassuolo játékosa, Rogerio beadására ugyanis teljesen üresen érkezett Frattesi, akinek sikerült mattolnia Onanát, 1-1! Az egyenlítést követően pár perc kellett az Internek, hogy magához térjen, és a 75. percben majdnem ismét előnybe is kerültek, de Martinez fejesét Consigli hatalmas bravúrral hárítani tudta. A következő fejessel szemben viszont már ő is tehetetlen volt, ekkor Mkhitaryan beadása Dzekót találta meg, aki közelről a hálóba bólintotta a játékszert, 1-2! A véghajrában a hazaiak már nem tudtak megújulni, az Inter pedig okosan lemenedzselte az utolsó perceket, így 2 vereség után ismét 3 pontot szereztek Simone Inzaghi tanítványai.

Sassuolo – Inter 1-2 (0-1)
Helyszín:
Mapei Stadium Vezette: S. Sozza
Gólszerzők:
Frattesi (60.) ill. Dzeko (44., 75.)
Sárga lapok: Ferrari (21.), Harroui (72.), Tressoldi (90+4.)  ill. Asllani (19.), D’Ambrosio (55.)
Kiállítás: -ill.-

Sassuolo: Consigli – Rogerio, Ferrari (Tressoldi 90.), Erlic (Ayhan 82.), Toljan – Thorstvedt (Harroui 71.), Lopez, Frattesi (Alvarez 82.) – Lauriente, Pinamonti, Ceide (Antiste 71.) Vezetőedző: Alessio Dionisi

Inter: Onana – D’Ambrosio (Skriniar 58.), Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella (Gagliardini 84.), Asllani (Mkhitaryan 46.), Calhanoglu, Dimarco (Darmian 68.) – Dzeko, Martinez Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés összefoglalója:

A 9. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Sassuolo 1–2 Inter
18:00 AC Milan – Juventus (Tv: Sport 2)
20:45 Bologna – Sampdoria (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
12:30 Torino – Empoli (Tv: Sport 2)
15:00 Monza – Spezia
15:00 Salernitana – Verona
15:00 Udinese – Atalanta (Tv: Sport 2)
18:00 Cremonese – Napoli (Tv: Sport 2)
20:45 AS Roma – Lecce (Tv: Sport 2)

Hétfő:
20:45 Fiorentina – Lazio (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore