Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Real után a Barca is egy góllal nyert, a katalánok újra az élen! – videóval

Begyűjtötte a három pontot, így visszakerült a spanyol élvonalbeli bajnokság élére az FC Barcelona: a gránátvörös-kékek hazai pályán egygólos győzelmet arattak a Celta Vigo ellen. A találkozó egyetlen találatát Pedri González jegyezte.

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

Az összecsapás első félidejét uralták a hazaiak, ami mind a labdabirtoklásban, mind pedig a helyzetek számában megmutatkozott – a minőségében már kevésbé. Mindenesetre a 17. percben Pedri egy komoly védelmi bizonytalanságnak köszönhetően megszerezte a vezetést Xavi Hernández gárdájának. Az ifjú középpályáson kívül Robert Lewandowski és Raphinha előtt is adódott lehetőség, ám nem sikerült másodjára is túl járni Augustín Marchesín eszén. A vendégek még csak kaput eltaláló lövést sem jegyeztek az első játékrészben.

A fordulást követően alaposan felfordultak a viszonyok, a Celta nagyon hamar akár meg is fordíthatta volna az mérkőzés állását. Óscar Rodríguez előbb ziccert rontott, majd a lövését blokkolta a Barca védelme. A katalánok “elhalt” támadójátékán a csereként beálló friss emberek sem tudtak segíteni, sőt az újabb próbálkozások is az ellenfélhez fűződtek: a remek formában játszó Iago Aspas lövését védte Marc-André ter Stegen, míg a a véghajrában Hugo Mallo volt pontatlan. Hiába a dominancia, a Celta nem tudta bevenni a nagyágyú kapuját, így maradt az egygólos különbség a végső sípszóig.

A Barcelona a jobb gólarányának köszönhetően vezeti a La Liga tabelláját az ősi rivális Real Madrid előtt, mindezt úgy, hogy a következő fordulóban El Clásicót rendeznek majd.

Spanyolország, La Liga, 8. forduló
FC Barcelona – Celta Vigo 1–0 (1-0)
Helyszín: Camp Nou; Játékvezető: Munuera Montero
Gólszerző: Pedri (17.)
Sárga lap: Jordi Alba (71.), Busquets (85.), ill. Núnez (61.), Aidoo (70.), Rodríguez (71.)

FC Barcelona: Ter Stegen – Balde (Sergi Roberto 77.), Piqué, Marcos Alonso, Jordi Alba (Eric García 86.) – Gavi, Busquets, Pedri (De Jong 63.) – Raphinha (Dembélé 64.), Lewandowski, Ferrán Torres (Ansu Fati 63.). Vezetőedző: Xavi Hernández.

Celta Vigo: Marchesín – Mallo (Mingueza 90+3.), Núnez, Aidoo, Galan – Veiga (Solari 75.), Cervi (Paciencia 83.), Beltran, Rodríguez – Larsen (Pérez 75.), Iago Aspas. Vezetőedző: Eduardo Coudet.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Osasuna 1–2 Valencia
Almería 3–1 Rayo Vallecano
Atlético Madrid 2–1 Girona
Sevilla 1–1 Athletic Club
Getafe 0–1 Real Madrid
Real Valladolid 0–0 Real Betis
Cádiz 2–2 Espanyol
Real Sociedad 1–0 Villarreal

Hétfő
21:00 Elche – Mallorca

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore