Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a Sport TV sztárkommentátora tart a szerbektől

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az UEFA kisorsolta a 2024-es, németországi Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását. A magyar válogatott az első kalapból került kihúzásra, és így valóban sikerült elkerülnie az igazán topellenfeleket.

(Photo by Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images)

Nem lehet okunk a panaszra, lévén roppant könnyed csoportba kapott besorolást a magyar válogatott, bár a jövő márciusban kezdődő kvalifikációs sorozat így sem ígérkezik könnyűnek. A Marco Rossi irányította együttes a szerb, a montenegrói, a bolgár és a litván együttessel került egy csoportba. Utóbbi gárda kivételével mindegyik fél versenyben lehet az Eb-részvétel kiharcolásáért. Papíron a vb-részvevő szerbek számítanak az ötös kiemelkedő gárdájának, ám ők már sokszor bizonyították, hogy csapatként korántsem képesek olyan jól harcolni egymásért, mint arra érdemesek lennének.

Természetesen Szerbia ereje, főleg a támadósort nézve megsüvegelendő. Dusan Tadic lassan klublegendává nemesedik az Ajaxban, Luka Jovic (Fiorentina) bármikor képes lehet kiugró produkcióra, míg Dusan Vlahovic (Juventus) a világ egyik legveszélyesebb befejező csatára. Eközben a magyar válogatott éppen elveszítette a csatársor ékét, lévén Szalai Ádám két hete lemondta a válogatottságot. Mindezen tényekre világított rá saját Youtube csatornáján a Sport TV műsorvezetője és kommentátora, Haraszti Ádám is:

„Nagy előnyük velünk szemben, hogy van három-négy olyan játékosuk van, akik nagyon komoly bajnokságban szerepelnek napról napra, és komoly gólveszélyt jelentenek. Míg a magyar válogatottra az a legfontosabb feladat vár, hogy megtalálja Szalai Ádám utódját mind a csatár pozícióban, mind csapatkapitányként.”

– elmélkedett a riporter az Eb-selejtezők sorsolását követően.