Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag mesterhármassal, az Union győzelemmel zárta az alapszakaszt – videóval

Az elmúlt hétvégén rendezték az MLS 2022-es idényében az alapszakasz utolsó fordulóját, hétfőre virradóra a keleti éllovas Philadelphia Union is játékra jelentkezett…

(Photo by Tim Nwachukwu/Getty Images)

A keleti konferenciát vezető Philadelphia Union esélyeshez méltóan 4-0-ra kiütötte a korábbi hangzatos erősítések ellenére a rájátszásról simán lemaradó Toronto FC-t az alapszakasz utolsó játéknapján. A Philly semmit nem bízott a véletlenre, és a negyedik percben egy lecsorgó labdát Gazdag Dániel a tizenhatoson belülről lőtt kapásból a hálóba. A hazaiak a továbbiakban is egyértelmű fölényben játszottak, a magyar játékos nagy kedvvel próbálkozott, újabb lövéseit azonban hárította a kapus. Az első félidő hajrájában Gazdag a saját térfeléről indította Mikael Uhrét, aki kiváló cselek után értékesítette a ziccert. A szünet előtt szépíthettek volna a vendégek, ám Mbaizo utolsó emberként menteni tudott a gólvonal előtt. A folytatásban Gazdag lekészítésből Uhre lőtt kapura, ám a torontói kapus bravúrral védeni tudott. Negyedóra elteltével egy kezezés miatt tizenegyeshez jutott az Union, melyet Gazdag Dániel biztosan bombázott a hálóba. Nem telt el újabb három perc, és egy lendületes ellentámadás végén Gazdag Dániel a tizenhatoson belülre érve újabb gólt szerzett, elérve a mesterhármast.

A Philly magabiztos győzelmével megnyerte a keleti konferenciát, de kevesebb győzelme miatt az alapszakasz-győztesnek járó Supporters’ Shieldről lemaradt a nyugati győztes Los Angeles FC-vel szemben.

A magyar középpályás 34 mérkőzésen 22 gólt és 10 gólpasszt jegyzett az alapszakaszban, így csak egyetlen találattal maradt el Hany Mukhtartól, aki 23 találattal lett a gólkirály.

Az MLS rájátszása október 15-én, szombaton kezdődik.

Philadelphia Union – Toronto FC 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Gazdag (4., 60., 63. – a másodikat büntetőből), Uhre (42.), ill.

 

Az alapszakasz végeredménye

(Tabellák: eredmények.com)