Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: újabb győzelemmel közel a bajnoki címhez a Boca Juniors – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2022-es második kiírásának hajrájában a listavezető Boca Juniors a középmezőnyben tanyázó Sarmiento Junin vendégeként lépett pályára a szerdai játéknapon…

 

Az éllovas Boca Juniors rendkívül fontos, 1-0-s győzelmet aratott a Sarmiento Junin ellen az argentin bajnokság (Liga Profesional) 25. fordulójának nyitónapján. Az arany-kékek már az első félidő derekánál megszerezhették volna a vezetést, azonban a szabálytalankodó Meza kapus bravúrral hárította Rojo büntetőjét. Percekkel később a Boca rutinos hátvédje térdésülés miatt elhagyta a játékteret, a gyanú szerint térdszalag-szakadást szenvedett és hosszabb kényszerpihenő várhat rá. A fölényben játszó vendégek az első félidő ráadásában szerezték meg a vezetést, amikor Benedetto baloldali bejátszását Luca Langoni vágta közelről a léc alá. A fontos gólok mesterévé előrelépő 20 éves támadó már az ötödik gólját szerezte az aktuálisan futó idényben. A listavezetőnek a második félidőben több több lehetősége adódott az előny növelésére, melyekkel azonban képtelen volt élni, be kellett érnie az 1-0-val, ám így is fontos pontokat szerzett.

A Boca négy ponttal vezeti a bajnokságot üldözőivel szemben, amikor a mostanit követően már csak két teljes forduló van hátra a szezonból.

Sarmiento Junin – Boca Juniors 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Langoni (45+1.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!