Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubszinten is befejezheti a labdarúgást a magyar válogatott búcsúzója – sajtóhír

A magyar válogatottól a múlt hónapban búcsúzó korábbi csapatkapitány a svájci sajtó szerint könnyen lehet, hogy jövő nyáron a klubfocit is befejezi…

(Photo by RvS.Media/Basile Barbey/Getty Images)

A Basler Zeitung információi szerint minden jel arra mutat, hogy az FC Basel magyar támadója, Szalai Ádám az aktuális szezon végeztével befejezi aktív pályafutását.

“Jelenleg sok az olyan fiatal játékos a keretben, aki az utóbbi időben nem sok lehetőséget kapott és őket szeretnénk beépíteni a csapatba, úgyhogy minél több játéklehetőséget szeretnénk nekik adni” – szólaltatta meg a lap Alex Frei vezetőedzőt.

Az újság ugyanakkor Philipp Kaufmannra, a klub sportigazgatójára hivatkozva azt írja, hogy “jelenleg is zajlanak az egyeztetések Szalai Ádámmal és a menedzserével. A játékos Baselbe igazolásakor már beszélt róla, hogy a nyáron mindenképpen befejezi a labdarúgást. Elképzelhető, hogy a dolgok ilyetén alakulása miatt a befejezés még hamarabb eljön számára.”

A 34 éves támadó részt vett az előző két Európa-bajnokságon, összességében pedig 86 találkozón 26 gólt szerzett a nemzeti csapat színeiben. Szalai korszakos egyénisége a magyar válogatottnak: 2009 februárjában, Izrael ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban, összesen hét szövetségi kapitánynál is kihagyhatatlan és az egyik legfontosabb tagja volt az együttesnek. Később aktív részese volt a csapat modernkori sikerkorszakának is.

A rutinos támadó februárban igazolt az FC Baselhez, azóta 24 mérkőzésen lépett pályára, hatszor volt eredményes, de az idei szezonban alig kapott lehetőséget, utoljára több mint egy hónapja foglalkoztatták.