Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ausztriában kapott munkát a magyar válogatott egykori kapusa – HIVATALOS

Egy osztrák másodosztályú csapat edzői stábjában kapott helyet az egykori kiváló magyar kapus…

Az osztrák másodosztályban listavezető SV Horn hivatalosan is bejelentette, hogy Sáfár Szabolcs a klub edzői stábjának a tagja lett.

Sáfár aktív pályafutása során többek között az Austria Salzburgban, az Austria Wienben és a Wacker Innsbruckban védett. Az Austria Wien együttesével 2006-ban bajnoki címet szerzett. Ausztriában több mint 300 mérkőzésen őrizte a csapatok hálóját. Visszavonulása után az Austria Wien kapusedzőjeként az U15-ös, U16-os, U17-es, és az U18-as korosztály felkészítéséért felelt, ezután a Wacker Innsbruckhoz vezetett az útja, ahol 2020 és 2022 között kapusedzőként tevékenykedett.

“Sáfár Szabolcs révén most megtaláltuk a hiányzó darabkát edzői csapatunk számára. Szabolcs nagy múlttal rendelkezik az osztrák futballban, kiemelkedő szakmai és emberi tulajdonságokat is hoz magával. Emellett kapusedzőként is szerzett már tapasztalatot a másodosztályban. Biztos vagyok benne, hogy kapusaink a jövőben profitálni fognak szakértelméből” – említette a Horn ügyvezető igazgatója, Andreas Zinkel.

A 48 éves egykori kapus 1996 és 2001 között 14 találkozón védte a magyar válogatott kapuját.