Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Lewandowski szerint madridi nyeri az Aranylabdát

A csalódást keltő Bajnokok Ligája csoportmeccses döntetlenje után már a hétvégi Clásicora készül az FC Barcelona. A katalánok nyáron igazolt sztárja, Robert Lewandowski az első igazi Clásicojára készül, ugyanis a nyári felkészülési mérkőzésen csak csereként lépett pályára.

(Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Az egy esztendővel ezelőtt csak szenvedő FC Barcelona már a múlté, és a jelek szerint a spanyol bajnokságban idén nekik teremhet igazán babér a madridi riválisokkal szemben. Egyelőre fej-fej mellett halad a Barca és a Real Madrid, ugyanis a LaLiga két zászlóshajója nyolc fordulót követően egyaránt 22-22 ponttal áll. Így tehát a szombati szuperrangadó igazán vízválasztó lehet a nagy versenyfutásban.

A Movistarnak nyilatkozó Robert Lewandowski alighanem szeretné megszerezni első Clásico-gólját, góljait is. Azonban a lengyel gólvágó tisztában van vele, hogy nem csak a konkrét ellenfelet, hanem annak talán legveszélyesebb játékosát, Karim Benzemat is illik tisztelnie:

„A Bajnokok Ligája-mérkőzés csalódása után lehetőségünk van változtatni a saját és a szurkolóink mentalitásán. Ez nagy kihívás. A Clásico története, minden, ami körülötte történik, azt jelenti, hogy ez az év egyik meccse. Négy gólt szereztem a Bajnokok Ligája elődöntőjében ellenük, és az volt életem egyik legjobb mérkőzése. Ez egy Real Madrid-Barcelona lesz, nem egy Lewandowski-Benzema. Valószínűleg Benzema nyeri meg az Aranylabdát… Ha csak el nem törlik azt.”

– kedveskedett francia ellenfelének, a korábbi Bayern München kedvenc.

A LaLiga 9. fordulójának menetrendje:
Péntek:
21:00 Rayo Vallecano – Getafe (tv: Spíler 2, élő)

Szombat:
14:00 Girona – Cádiz (tv: Spíler 2, élő)
16:15 Valencia – Elche (tv: Spíler 2, élő)
18:30 RCD Mallorca – Sevilla (tv: Spíler 2, élő)
21:00 Athletic Bilbao – Atlético Madrid (tv: Spíler 2, élő)

Vasárnap:
14:00 Celta Vigo – Real Sociedad (tv: Spíler 2, élő)
16:15 Real Madrid – FC Barcelona (tv: Spíler 2, élő)
18:30 Espanyol – Valladolid (tv: Spíler 2, élő)
21:00 Real Vetis – Almería (tv: Spíler 2, élő)

Hétfő:
21:00 Villareal – Osasuna (tv: Spíler 2, élő)

A bajnokság állása:


Standings provided by Sofascore