Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Gazdag Dánielt nem jelölték az év játékosa díjra

Nyilvánosságra hozták az MLS idei díjaira a jelöltek listáját, így a várva várt év játékosa (MVP) elismerés lehetséges győzteseire is fény derült…

Az MLS vezetése nem jelölte a Landon Donovan MVP-díjra a Philadelphia Union színeiben nagyszerű szezont futó magyar válogatott középpályás Gazdag Dánielt, akinek 22 góljánál többet a jelöltek közül egyedül az alapszakasz gólkirálya, Hany Mukhtar jegyzett, 23-at.

Ugyanakkor Gazdag csapattársa, a számtalan lehetséges MLS-rekordot megdöntő Andre Blake jelölést kapott, bizonyára emiatt is maradt le a magyar játékos, mivel egyetlen csapatból sem dedikáltak több képviselőt az elismerésre. A Gazdaghoz hasonlóan 22 gólos Sebastian Driussi ugyancsak ihletett formában teljesített, míg Cristian Arango az alapszakasz-győztes LAFC legjobbjaként kerülhetett be, Javier Chicharito Hernández pedig leginkább marketing értéke révén a liga egyik legismertebb játékosaként.

A döntősök:

Cristian Arango (LAFC, támadó): 34 meccs, 16 gól, 5 gólpassz
Andre Blake (Philadelphia, kapus): 34 meccs, 15 kapott gól nélküli meccs
Sebastian Driussi (Austin, támadó): 34 meccs, 22 gól, 7 gólpassz
Javier „Chicharito” Hernández (LA Galaxy, támadó): 32 meccs, 18 gól, 2 gólpassz
Hany Mukhtar (Nashville, középpályás): 33 meccs, 23 gól, 11 gólpassz

A teljesítmény révén Mukhtar a legtőbb favorit az elismerésre, de mivel ez nem egy sportszakmai, hanem sokkal inkább egy közönségnek szóló díj, így egyáltalán nem lehetünk biztosak a győzelmében.

Az MLS rájátszása szombaton veszi kezdetét, az Union a keleti főcsoport győzteseként a konferencia-elődöntőkben csatlakozik majd a küzdelmekhez.