Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: 10 dolog, amin Xavinak változtatnia kellene!

Az FC Barcelona trénere, mint arról mi is beszámoltunk, a gyengébb eredmények miatt egyre több kritikát kap mostanság. A katalán Sport című lap ebből kiindulva készített egy szubjektív, ám annál érdekesebb összeállítást arról, hogy milyen változásokat kellene még eszközölnie Xavinak rövid távon a további előrelépés érdekében. 

1.) A védekezésen javítani: Ronald Araujo és Andreas Chirstensen hiányát az elmúlt meccseken abszolút megérezte a csapat, és főleg az uruguayi középhátvédet nem láthatjuk még hosszabb ideig. A védelemben Marcos Alonso vagy Sergi Roberto szerepeltetését is sok kérdőjel övezi, így hát a hátsó alakzatát újjá kell szerveznie Xavinak – Esetleg alakzatot (3-4-3) váltania legjobb védőjátékosai hiányában?!

 

2.) A kapitányi szerepkör meghatározása: A Barca helyettes kapitányai a rutinos játékosok, mint Gerard Piqué, Jordi Alba és Sergi Roberto akik rendre kevesebb lehetőséget kapnak a pályán, ráadásul az első számú csapatkapitány, Sergio Busquets teljesítményét is bőven éri kritika az Inter és a Real Madrid elleni találkozókat követően.

 

3.) Frenki De Jong: A holland középpályás, posztján sokak szerint a legjobb játékos a Barca keretében is, mégis valamiért nem kap kellő bizalmat Xavitól. Annak ellenére sem, hogy De Jong amikor játszik, akkor legjobbak közé tartozik.

 

4.) Gavi szerepeltetése a nagy meccseken is: Talán fiatal kora ellenére nem számolt Xavi a nagy rangadókon azzal a Gavival, aki bármikor is lét pályára, személyiséget, karaktert és lendületet visz a Barca játékába.

 

5.) Dembelé és Rafinha mindig kezdőjátékosok: a szezon eddigi szakaszában Xavi alapemberként számolt a francia és a brazil szélsővel, akik a kispadról beszállva is képesek lehetnének pluszt adni a Barca játékához.

 

6.) Ansu Fati: a Real Madrid ellen is csereként beszálló tehetség úgy tűnt, jó állapotban van, jól is játszott a blancók ellen, itt az idő, hogy eljöjjön az ő ideje is a kezdőcsapatban!

 

7.) Ferran Torres: A spanyol válogatott játékos is látványosan Raphinha és/vagy Dembelé mögé került a kezdőcsapat összeállításakor, amit szintén mérlegelhetne most már Xavi.

 

8.) Az alapemberek: A Sport szerint Robert LEwandowski, Jules Koundé, Pedri és Marc-André ter Stegen jelenleg a Barca alappillérei. A többi játékost viszont jobbna kellene forgatnia Xavinak.

 

9.) Meritokrácia: Vagyis a teljesítmény-elvű rendszer alkalmazása – Amelyre tökéletes példa a fiatal Baldé szerepe.

 

10.) Ragaszkodni a saját játékstílushoz: a Barca közelmúltbeli ‘aranykorszaka’ a múlté, Xavi láthatóan valami sajtot képzel el, amit mintha még nem tökéletesen követnének a játékosok a pályán. Az idő ezt is meg fogja oldani!