Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Higuaín lejátszotta az utolsó meccsét, majd elsírta magát – videóval

Az MLS rájátszásának első fordulójában hétfőről keddre virradóra az Inter Miami 3-0-s vereséget szenvedett a New York City FC ellen, így búcsúzott a további küzdelmektől…

(Photo by Ira L. Black – Corbis/Getty Images)

Az Inter Miami rutinos klasszisa, Gonzalo Higuaín néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy az aktuális idény végeztével felhagy az aktív labdarúgással, így korábbi ígérete szerint ez volt az utolsó mérkőzése pályafutása során.

“A futball sokat adott nekem, úgy távozom, hogy mindent beleadtam és még annál is többet. Köszönöm szépen mindenkinek. Eljött a búcsú ideje!” – mondta visszavonulása bejelentése alkalmával Pipita.

A búcsúzó 34 éves támadó karrierje során a River Plate, a Real Madrid, a Napoli, a Juventus, az AC Milan és a Chelsea csapatait erősítette utolsó állomáshelye előtt. Utolsó idényében 28 mérkőzésen 16 gólt szerzett az MLS-ben.

“Az álom véget ért, egy új élet kezdődik. A fél életemet futballozással töltöttem, imádtam, és most vége. Az egész pályafutásom lepereg most a szemem előtt, a céljaim, a munka, a sok élmény, és azt kell mondjam, elégedetten hagyom el a csatamezőt, mert úgy érzem, amit adhattam ennek a játéknak, azt odaadtam. Ez a legfontosabb” – tette hozzá a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Higuaín a hétfői mérkőzés lefújása után könnyekig hatódott a pályán: