Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nem bírt egymással a Sevilla és a Valencia – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) hétközi fordulót rendeztek, a keddi játéknap estéjén pedig egy Sevilla – Valencia rangadót is rendeztek többek között.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

A Sevilla pocsék szezonrajtot vett, de a legutóbbi mérkőzését megnyerte a Mallorca ellenében, a régi-új edzővel Sampaolival, de a Valencia ellen már nem sikerült begyűjteni a három pontot. A Denevérek sokkal jobban kezdték a találkozót, több lehetőséget is kidolgoztak, az egyikből pedig meg is született a vendégek vezető gólja már a 6. percben. A jobbhátvéd, Dimitri Foulquier szolgálta ki a rutinos uruguayi csatárt, Edinson Cavanit, és ahogy tőle már megszokhattuk, ígéretes helyzetből nem hibázott (0-1). Ezt követően a Sevilla egyenlíthetett volna Rafa Mir révén, de a spanyol csatár nem tudta bevenni  Mamardashvili kapuját. Az első játékrészben növelhette volna előnyét a Valencia, de Dias Lino ígéretes próbálkozását Bono hárítani tudta.

A második félidő teljesen más játékot hozott, ezúttal a Sevilla dominált és sikerült is kialakítaniuk több gólszerzési lehetőséget is. A 62. percben Erik Lamela egyenlíthette volna ki a mérkőzés eredményét, azonban Mamardashvili ezúttal is résen volt, így maradt a vendég vezetés. A 69. percben Gudelj egalizált kis híján, de a szerb játékos csak a felső kapufát találta el. Azonban a nagy hajtásban meglett végül a gyümölcse, hacsak egy szögletet követően is. A 86. percben Rakitic szögletét Kike Salas csúsztatta meg, amire Erik Lamela reagált a legjobban és 5 méterről a kapuba belsőzte a labdát az argentin (1-1). A hajrában nyomott a győzelemért a Sevilla, azonban mindent levédekeztek a hazaiak és több alkalommal is óriásit mentettek, majd a ráadásban érdekes pillanatok következtek… Jesús Navas óriásit hibázott, így Justin Kluivert iramodhatott meg 1 az 1-ben Papu Gómezre vezetve a labdát, majd az argentin buktatta piros lapot érően, de a játékvezető nem fújta le, továbbengedte a játékot, majd ezt követően Kike Salas pár másodperccel később büntetőt érően szabálytalankodott, amelyet meg is ítélt Soto Grado, eltörölte Papu Gómez piros lapját és Kike Salast állította ki, majd a VAR-t követően megadott tizenegyest José Gaya kihagyta, így 1-1-es döntetlen született a találkozón.

Sevilla – Valencia 1-1 (0-1)
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion (Sevilla), Játékvezető: C. S. Grado
Gólszerzők: Lamela (86′) ill. Cavani (6′)
Kiállítva: Rafa Mir (90+11′)


A spanyol bajnokság 10. fordulójának teljes menetrendje:
Kedd:
Sevilla – Valencia 1-1
20:00 Getafe – Athletic Bilbao
21:00 Atlético Madrid – Rayo Vallecano (Tv: Spíler 2)

Szerda:
19:00 Cádiz – Betis (Tv: Spíler 2)
19:00 Valladolid – Celta Vigo (Tv: Spíler 1)
20:00 Real Sociedad – Mallorca
21:00 Elche – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:00 Almería – Girona (Tv: Spíler 2)
20:00 Osasuna – Espanyol
21:00 Barcelona – Villarreal (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:



Az állást biztosítja a Sofascore