Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Insigne szerződtetése új szintre emelte a ligát!

A Napoli-ikonjának szerződtetésével mint az utólag kiderült, egy új szintre lépett az észak-amerikai profi labdarúgó ligában a Toronto FC. 

A játékosok szövetégének hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból ugyanis kiderült, hogy Insigne szerződtetését a ligában még nem látott mértékben honorálta a Toronto FC.

A 31 esztendős olasz kiválóság ugyanis kereken 14 millió dolláros éves fizetést kap, legalábbis a 2026-ig szóló szerződése első hónapjaiban, egy 5,2 millió dolláros éves kompenzációnak is köszönhetően.

Az MLS májusi adatai alapján a liga legjobban fizetett játékosa a Chicago-i Xherdan Shaqiri (8, 153 millió dollár) volt, aki Insigne mögé szorult a sorban; míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát az LA Galaxy-t erősítő Javier ‘Chicharito’ Hernández (7,44 millió dollár) foglalja el.

Érdekesség, hogy Insigne átlagon felüli fizetése még a nagy Major-sportágakban is megállná a helyét, hiszen például csak Toronto városát nézve, az NHL-ben szereplő Maple Leafs jégkorongcsapatában senki nem keres többet az olasznál; de az NBA-ben szereplő Raptors kosárlabdacsapatában is az ötödik legjobban fizetett játékos lenne Insigne!