Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: győzelmével a Racing megelőzte a Bocát az élen – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) utolsó előtti fordulójának mérkőzései közt a bajnoki címért harcoló Racing Club egy fővárosi rangadón a Lanús vendége volt szerdára virradóra…

(Photo by Gustavo Garello/Jam Media/Getty Images)

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 26., utolsó előtti fordulójában a Racing Club 1-0-s győzelmet aratott a Lanús vendégeként, ezzel egyel több mérkőzést játszva két ponttal megelőzte a Boca Juniorst a bajnokság élén. A felejthető idényt futó hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, azonban idővel Fernando Gago csapata egyre inkább átvette az irányítást és a Racing fokozatosan egyre több helyzetet alakított ki. A Lanús szurkolói a kilencedik percben a csapat 42 éves aktív klublegendája, José Sand szerződéshosszabbítása mellett kampányoltak. A második játékrészben állandósult az Academia fölénye, és az utolsó tíz percen belülre érkezve Rojas kiugratásából Enzo Copetti éles szögbe kisodródva, jobbról megszerezte a győztes találatot, mellyel csapata rendkívül fontos három pontot gyűjtött be.

A Racing ezzel a győzelemmel a bajnokság élén két ponttal megelőzte a Bocát, amely még szerdán pótolja a Gimnasia elleni elmaradt meccsét a hétvégi záró forduló előtt. A Liga Profesional utolsó körében Racing-River és Boca-Independiente rangadókat rendeznek.

Lanús – Racing Club 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Copetti (81.)

 

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!