Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai újabb elismerést kapott

Az RB Leipzig magyar középpályásának a minap egy újabb megtiszteltetésben volt része, ugyanis beválogatották a legjobb 21 éves játékosok közé…

(Photo by Oliver Hardt/Getty Images)

Az RB Leipzig magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik is bekerült a Marca által összeállított 21 évesek álomcsapatába.

A lipcseiek légiósa olyan sztárok társaságában került be a spanyol lap legjobb 11-ébe, mint Alphonso Davies, Bukayo Saka vagy Rodrygo.

Szoboszlai csaknem két évvel ezelőtt igazolt a Red Bull Salzburgtól a német bajnokság élcsapatához, azonban bemutatkozására sérülése miatt csak a 2021-2022-es idény elején kerülhetett sor. Az idény közben történt edzőváltás után Szoboszlai nem tudott állandó helyet követelni magának a kezdőcsapatban, jobbára csereként szóhoz jutva 44 tétmérkőzés alatt tíz találatot és kilenc előkészítést szorgoskodott össze a tavalyi szezonban.

Az új idényben eddig 15 mérkőzésen lépett pályára, egyszer volt eredményes, valamint nyolc gólpasszt adott.

A Marca 21 évesek álomcsapata:

Ersin Destanoglu (Besiktas) – Sergino Dest (Milan), Wesley Fofana (Chelsea), William Saliba (Arsenal), Alphonso Davies (Bayern München) – Bukayo Saka (Arsenal), Charles De Ketelaere (Milan), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) – Anthony Gordon (Everton), Rodrygo Goes (Real Madrid), Gabriel Martinelli (Arsenal)