Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elbúcsúztatták a kupagyőztes csapat utolsó tagjait – videóval

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2022-es kiírásának utolsó fordulójában a San Lorenzo ünnepélyes keretek közt elbúcsúztatta távozó ikonjait…

(Photo by Mohamed Mahmoud/Anadolu Agency/Getty Images)

San Lorenzo az utolsó mérkőzését 3-0-ra megnyerte az Aldosivi ellen a Liga Profesional 2022-es kiírásában, ezzel kiharcolta a 2023-as Copa Sudamericana-szereplés jogát. A hazai mérkőzést követően a Ciclón két búcsúzó veterán játékosát, Sebastián Torricót és Néstor Ortigozát köszöntötte, akiknek ünnepélyes keretek közt újra átadták a Libertadores-kupát. A két leköszönő veterán játékos így újra átélhette a nyolc évvel ezelőtti emlékeket, amikor elhódították a trófeát a csapattal.

“Úgy érzem, nekem a San Lorenzo az otthonom és a családom. Futballistaként befejezem a pályafutásomat, és a továbbiakban a klub iránti szerelmemet más formában fogom viszonozni” – jegyezte meg a leköszönő kapus.

A 42 esztendős Torrico 2012 óta állt a San Lorenzo alkalmazásában, korábban a Godoy Cruz és az Argentinos Juniors kapuját védte. Az egy évtized alatt 235 tétmérkőzésen szerepelt, az említett Libertadores-kupa-győzelem alkalmával a csapat mind a 14 mérkőzésén ő védett és azóta is hűséges volt a klubhoz.

A nála négy évvel fiatalabb Ortigoza az Argentinos Juniorsban nevelkedett, majd első ízben 2010-től 2017-ig erőstette a csapatot, hogy aztán a Rosário Central és az Estudiantes Rio Cuarto alkalamzásában töltött pauzákat követően 2021-ben visszatérjen. A védekező középpályás a visszatérése után is éppúgy alapember tudott lenni, mint korábban volt. A két megszakítás alatt együttesen 237 mérkőzésen viselte a piros-kékek szerelését, ezalatt 25 gólt szerzett.

“Pályafutásom egyik legfontosabb pillanatát éltem át a csapatnál, melyet soha életemben nem fogok elfelejteni. Amikor megérkeztem a klubhoz, rossz idők jártak és mégis sikerült történelmet írnunk. Mindenkit nagyon szeretek, őszintén köszönöm nektek a csodálatos éveket” – tette hozzá Ortigoza.

Az elmúlt években gyengélkedő San Lorenzo a mostani idény hajrájában újra remekül muzsikált, kiharcolta a nemzetközi szereplés jogát, és minden esélye meglehet arra, hogy idővel visszatérjen régi sikereinek szintjére. Ezt azonban már az utolsó mohikánok nélkül kell megtennie…