Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: hatgólos meccsen kapott ki a PSV – videóval

A holland bajnokság (Eredivisie) 11. fordulójának vasárnap délutáni programjában az első helyet ostromló PSV Eindhoven a Groningen otthonába látogatott…

(Photo by ANP via Getty Images)

A Groningen hazai környezetben 4-2-es győzelmet aratott a PSV Eindhoven felett, amely képtelen volt tartani a lépést az élen az Ajax-szal.  A kezdettől fogva a PSV uralta a mérkőzés alakulását, azonban a mezőnyfölénnyel képtelenek voltak élni. Az első játékrész hajrájában a vendégeknél több rövidzárlat is történt, melyet a Groningen gólokkal büntetett meg. A 39. percben egy eladott labda után Benítez hiába védett ziccert, a második hullámban érkező Ricardo Pepi megszerezte a vezetést a házigazda javára. Nem sokkal később Radinio Balker egy szöglet után fejelte be a Groningen második gólját, majd újabb három percre rá Cyril Ngonge egy remek szóló végén tüzelt a hálóba. Egy válasza még volt a bénult eindhovenieknek a szünet előtt, Ibrahim Sangare fejelt a hálóba egy kapu elé ívelt szabadrúgást. A szünetben így 3-1-re vezettek a hazaiak. Ruud van Nistelrooy tovább fanatizálta csapatát, újabb cseréket hajtott végre, a PSV pedig rohamozott a felzárkózás érdekében. Az utolsó negyedórán belülre fordulva Gakpo újabb gólpasszából Guus Til fejjel volt eredményes, egy gólra felzárkóztatva csapatát. Ennél közelebb viszont már nem zárkózotak, mert a hosszabbításban az egyik ajtó-ablak helyzetét a Groningen váltotta gólra, Joey Pelupessy találattal döntötte el a három pont sorsát.

Groningen – PSV Eindhoven 4-2 (3-1)
Gólszerzők: Pepi (39.), Balker (43.), Ngonge (45+1.), Pelupessy (90+3.), ill. Sangare (45+3.), Til (76.)

 

A holland bajnokság hétvégi fordulójában az élcsapatok közül egyedül az AFC Ajax nyerte meg az aktuális mérkőzését, így az amszterdamiak lépéselőnybe kerültek a táblázaton. A PSV mellett a két héttel ezelőtti listavezető AZ Alkmaar ugyancsak kikapott, a Feyenoord pedig csak egy pontot tudott megmenteni.

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore