Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: elszórakozta a győzelmet az Arsenal – VIDEÓVAL

Sorozatban nyolc tétmeccsen aratott győzelemmel látogatott ma délután az Arsenal együttese a Southampton otthonába. A „Szentek” az elmúlt években már többször is elverték a londoniakat, ahogy az történt a két klub legutolsó, áprilisi mérkőzésén is. Az esélyek azonban ma talán még egyértelműbbek voltak.

 (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Premier League – 13. forduló
A Manchester United elleni vereség óta ismét nagyszerű formába lendült az Arsenal. Mikel Arteta együttese az előző négy bajnokiját, ha nem is mindig könnyen, de sikeresen hozta győzelemmel. Ellenben a Southampton nem csoda, hogy a kiesőzóna előterében csapong, lévén utoljára még augusztus végén nyert hazai pályán bajnokit. Igaz, akkor Ralph Hasenhüttl tanítványai a Chelsea-t kapták el.
A mai mérkőzés eredményétől függetlenül tudtuk, hogy az Arsenal marad a tabella élén, lévén már négypontos előnyt dolgoztak ki a forduló előtt az üldöző Manchester Cityvel szemben.
A találkozó nem meglepő módon Arsenal fölénnyel kezdődött. A Soton igencsak beszorult, és már a 11. perben hátrányba került. Granit Xhakaha hatalmas gólt ragasztott a hazai kapuba. Az „Ágyúsok” ismét fantasztikus csapatjátékot mutatva építették fel ezen támadásukat, ám a továbbiakban igencsak ráültek az eredményre. Ennek megfelelően a hazaiak magukhoz tértek, és volt, hogy percekig az Arsenak kapujánál rugdosták a szögleteket. Azonban végül mindent nem eredményezett.
A második félidőben ismét fokozatot váltott felfelé a Southampton, és Armstrong góljával egy remek passzjátékot követően egyenlíteni tudott. A londoniak egészen addig alig-alig tettek azért, hogy bebiztosítsák győzelmüket.
Sőt, a folytatásban is csak egyetlen, érvénytelenített találatig jutottak az Arteta-fiúk. A csereként beállt Tierney a vonalon túlról kanalazta vissza a labdát, melyet Martin Odegaard csapatkapitány vágott a hálóba. Feleslegesen.
Az utolsó pillanatokban veszélyesedett kicsiz a vendég presszió, ám a Soton megérdemelten harcolta ki a döntetlent.
Az Arsenal előnye a tabella élén két pont a City előtt.

Southampton – Arsenal 1-1 (0-1)
Helyszín: St. Mary’s Stadium (Southampton); Vezette: Robert Jones
Gólszerző: Armstrong (65.), ill. Xhaka (11.)

A mérkőzés összefoglalója:

A 13. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Nottingham Forest – Liverpool 1-0
Everton – Crystal Palace 3-0
Manchester City – Brighton 3-1
Chelsea – Manchester United 1-1

Vasárnap:
Aston Villa – Brentford 4-0
Leeds United – Fulham 2-3
Southampton – Arsenal 1-1
Wolverhampton Wanderers – Leicester City 0-4
17:30 Tottenham Hotspur – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
West Ham United – Bournemouth (Tv: Aréna 4)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore