Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: remekelt a Lipcse a címvédő Real Madrid ellen – videóval

Elképesztő mérkőzést produkálva harcolta ki a győzelmet a magyarokkal tűzdelt RB Leipzig a címvédő Real Madrid ellen…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Gulácsi Péter nélkül, de Gulácsi Péterért küzdve harcolt a Lipcse a Bajnokok Ligája 5. fordulójában, ahol Szoboszlai Dominikék egy igazán emlékezetes estét okoztak a német közönségnek!

Az első félidő szinte hideg zuhanyként érte a Bajnokok Ligája tavalyi győztesét, hiszen a Lipcse lerohamozta a madridiak védelmét, az első pillanattól kezdve hatalmas nyomást helyezve Courtois kapujára. Szoboszlai Dominik megannyi kulcspasszot vállalt, beadásai tűpontosak voltak, konstans veszélyeztetve a tizenhatoson belül. A bátor kezdésnek meg is lett az eredménye, Gvardiol a 13. percben ünnepelhetett, majd ezt követően Nkunku egy olyan hatalmas bombával köszönt be a vendégeknek, amely után talán még most is rezeg a felső léc. A Real Madrid ugyan a sarkára állt és Vinícius révén kiegyenlített a 44. percben, ezt a félidőt azonban biztos lehetünk benne, hogy sokáig emlegetni fogják még Lipcsében.

A második játékrészben egy ki-ki mérkőzést láthattunk, előbb Werner ünnepelhetett, majd a Real Madrid hiába nyomott, végül Rodrygo hajrában megadott büntetője csupán szépítést ért Lipcsében, így a német csapat reményei egy bravúrgyőzelemnek köszönhetően élnek tovább az utolsó fordulóban!

RB Leipzig – Real Madrid 3-2 (2-1)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse) Vezette: Orsato D.
Gólszerzők: Gvardiol (13.) Nkunku (18.) Werner (81.) ill.
Vinícius Jr (44.) Rodrygo (90+4.)
Sárga lapok: ill. Lucas (47.)
Kiállítás: – ill.-

RB Leipzig: Janis Blaswich, Josko Gvardiol, Willi Orban, David Raum (Abdou Diallo), Mohamed Simakan (Benjamin Henrichs), Christopher Nkunku, Amadou Haidara (Kevin Kampl), Xaver Schlager, André Silva (Timo Werner), Emil Forsberg (Dani Olmo), Dominik Szoboszlai.

Real Madrid: Thibaut Courtois, Nacho (David Alaba), Éder Militão, Antonio Rüdiger, Lucas Vázquez (Dani Carvajal), Eduardo Camavinga, Toni Kroos (Eden Hazard), Aurélien Tchouaméni, Rodrygo, Vinícius Júnior, Marco Asensio.

Az F csoport másik mérkőzésén a Celtic fogadta a Sahtar Donyeck együttesét, azonban míg utóbbinak reális esélye volt a továbbjutásra, addig a hazaiak mindössze a csodában reménykedhettek már. A zöld-fehérek azonban ennek ellenére szívvel és lélekkel küzdöttek az ukránok ellen, azonban Giakourmakis vezető góljára a második játékrészben Mudryk tudott válaszolni, így a felek 1-1 ponttal zárták a mérkőzést, amelynek köszönhetően a vendégek reményei tovább élnek, míg a Celtic a csoport utolsó helyén búcsúzik az idei kiírástól.

A záróforduló folyamán a Lipcse és a Shatar egymás ellen döntheti el a továbbjutó kilétét, míg a Real Madrid a már kieső Celtic csapatát fogadja hazai pályán.

Celtic – Sahtar Donyeck 1-1 (1-01)
Helyszín: Celtic Park (Glasgow) Vezette: Gozubuyuk (holland)
Gólszerzők:
Giakourmakis (34.) ill. Mudryk (58.)
Kiállítás: – ill.

Celtic: Joe Hart, Moritz Jenz, Cameron Carter-Vickers, Greg Taylor, Josip Juranovic, Reo Hatate (David Turnbull), Matt O’Riley, Sead Haksabanovic (Daizen Maeda), Liel Abada (James Forrest), Georgios Giakoumakis, Kyogo Furuhashi (Aaron Mooy).

Shakhtar Donetsk: Anatolii Trubin, Mykola Matviyenko, Valeriy Bondar, Taras Stepanenko, Bogdan Mykhaylychenko, Lucas Taylor, Heorhii Sudakov (Serhiy Kryvtsov), Artem Bondarenko, Mykhailo Mudryk (Ivan Petryak), Oleksandr Zubkov, Lassina Traoré (Danylo Sikan).

Az F-csoport aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore