Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: idegenben gálázott, kiharcolta a továbbjutást a Liverpool – videóval

Idegenben biztosította be a továbbjutását a Liverpool, míg a Napoli fél gőzzel is hozta a kötelezőt a Rangers ellen…

(Photo by Andre Weening/Orange Pictures/BSR Agency/Getty Images)

Hollandiában rendezték az A csoport rangadóját, hiszen míg a Liverpool egy győzelemmel a továbbjutását biztosíthatta be, addig az Ajax az utolsó cérnaszálba kapaszkodva menekült volna a kiesés elől, azonban Jürgen Klopp csapata ezúttal közel sem bízta a véletlenre, és egy igazi erődemonstrációval zárták az estét.

Az első félidő folyamán egy kiegyenlített ki-ki mérkőzést láthattunk egészen a 42. percig, amikor is Mo Salah villant meg Jordan Henderson beívelését követően, így megszerezve a vezetést a vendégek részére. A második etapban azonban jött a henger, a 49. percben egy szögletet követően Darwin Nunez tudott pontosan fejelni, így kétgólos előnyre téve szert, majd az 52. percben Mo Salah ismét betalált így szinte idejekorán lezárva a mérkőzést. Az Ajax fáradtan, csalódottan pörgette le az órát, a hollandok megannyi emlékezetes Bajnokok Ligája menetelést követően búcsúznak idejekorán a kiírástól, hogy az utolsó fordulóban az Európa-ligában való indulásról döntsenek a Glasgow Rangers ellen előnyből indulva.

Ajax – Liverpool 0-3 (0-1)
Helyszín:  Johan Cruyff Aréna Vezette: José María Sánchez Martínez (spanyol) 
Gólszerzők: – ill.
Salah (43. 52.) Nunez (49.)
Sárga lapok: ill.
Kiállítás: – ill.-

Ajax Amsterdam: Remko Pasveer, Calvin Bassey, Jurriën Timber, Daley Blind (Owen Wijndal), Jorge Sánchez, Edson Álvarez (Florian Grillitsch), Steven Berghuis (Francisco Conceição), Davy Klaassen (Mohammed Kudus), Brian Brobbey (Kenneth Taylor), Dusan Tadic, Steven Bergwijn.

Liverpool:Alisson, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Andy Robertson (Konstantinos Tsimikas), Trent Alexander-Arnold, Darwin Núñez (Curtis Jones), Fabinho (Stefan Bajcetic), Roberto Firmino, Jordan Henderson (James Milner), Harvey Elliott (Fabio Carvalho), Mohamed Salah.

A találkozó videós összefoglalója:

 

A csoport másik mérkőzésén a hibátlanul teljesítő Napoli egy tét nélkül bíró mérkőzésen fogadta az utolsó helyen tanyázó Glasgow Rangerst, így az olaszok a b-sorral várták a skót vendégeit. A cserék azonban éltek a bizonyítási lehetőséggel, Giovanni Simeone két gólig jutott, a neves edző fia a 11. és a 16. percben is meg tudta zörgetni a hálót. A Glasgow ezt követően annyi erőt sem fektetett a mérkőzésbe, mint azt tette ez előtt, így a Napoli is visszavett a biztos vezetés tükrében, amelynek köszönhetően a mérkőzés leült, a vendégek pedig inkább az óra lepörgetésére mentek, mintsem egy esetleges sérülés megkockáztatására, míg a Napoli örömfutballt játszva gurított egy újabb gólt Ostigard révén a hazai közönség legnagyobb örömére.

A Napoli így 5 fordulót követően 5 győzelemmel, továbbra is hibátlanul áll a Bajnokok Ligája halálcsoportjában, míg a második helyet legújabb győzelmének köszönhetően a Liverpool kaparintotta meg az Ajax legyőzésének köszönhetően.

Napoli – Glasgow Rangers 3-0 (2-0)
 Helyszín: Stadio Diego Armando Maradona (Nápoly) Vezette: Meler (török)
Gólszerzők:
Simeone (11. 16.) Ostigard (80.) ill.
Kiállítás: – ill. –

Napoli: Meret; Di Lorenzo (Zanoli), Ostigard, Kim Min-jae, Mario Rui; Ndombele, Lobotka (Zielinski), Elmas(Gaetano); Politano (Lozano), Simeone, Raspadori (Zerbin)

Rangers: McGregor; Tavernier, King (Barisic), Davies, Ridvan Yilmaz; Lundstram, Sands; Wright (Sakala), Tillman (Arfield), Kent; Morelos (Colak)

A találkozó videós összefoglalója:

 

Az A csoport aktuális állása:


Standings provided by Sofascore