Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin Kupa: a friss bajnok Boca Juniors nem jutott döntőbe – videóval

Magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra rendezték az Argentin Kupa (Copa Argentina) elődöntőinek mérkőzéseit semleges pályákon…

 

A múlt hétvégén az első osztályú bajnoki címet elhódító Boca Juniors 1-1-es döntetlen után tizenegyesrúgásokkal szenvedett vereséget az őket a bajnokságban is legyőző Patronatótól San Juánban. A Boca valamivel jobban kezdte a mérkőzést, de a paranáiak veszélyesebb helyzeteket teremtettek ellentámadásaik révén. Félóra elteltével Medina zseniális kiugratásából Marcelo Luciano Estigarribia lépett ki nagyszerűen két ember közt, majd García kapujába lőtte a ziccert, így a Patronato szerezte meg a vezetést. Kisvártatva Payero oldalsó szabadrúgásánál Altamirano kapusnak kellett nagyot védenie, hogy tartsa az eredményt csapata számára. A Boca megnyomta ugyan a félidő végét, de 45 perc után egygólos hátrányban volt. A szünet után egyre inkább fokozódott a Xeneize fölénye, azonban kevés minőségi lehetőséget tudtak kialakítani. Az utolsó húsz percen belül azonban büntetőt harcoltak ki, melyet a sértett Sebastián Villa Cano magabiztosan értékesített. Nem sokkal később Estigarribia újabb gólt szerezhetett volna, azonban García résen volt az éles szögből leadott lövésénél. A 90 perc döntetlennel ért véget, jöhettek a tizenegyesek. A szétlövések során Altamirano három lövést is hárított, a Boca utolsó kísérletét a rendes játékidőben betaláló Villa Cano puskázta el, így a Patronato készülhet a kupadöntőre.

Patronato – Boca Juniors 2-1 (1-0, 1-1) – tizenegyesekkel (3-2)
Gólszerzők: Estigarribia (32.), ill. Villa Cano (73. – büntetőből)

 

A másik elődöntőben a Talleres Córdoba 1-0-s sikert aratott a Banfield felett Rosárióban, így két vidéki csapat játszhatja majd a finálét. Az első félidőben a Banfield bizonyult aktívabbnak, azonban a lehetőségek rendre kimaradtak, így gól nélküli döntetlennel ért véget a játékrész. A folytatásban már a Talleresnek is voltak próbálkozásai, de kevésszer forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapat inkább a biztonságra törekedett. Ennek ellenére mégis egy hiba döntötte el a találkozó sorsát, hiszen bő tíz perccel a vége előtt Maciel képtelen volt felszabadítani, Michael Santos lefordult róla és a kapu közelébe érve értékesítette a ziccert, az ötös sarkáról helyezve Cambeses kapujába. A hajrá így a Banfield számára lett sürgősebb, több ígéretes helyzetüket azonban Aguerre kapus védeni tudta, a Talleres pedig a hosszabbításban remekül védekezve, veszélyes ellen akciókat vezetve pörgette le a játékidőt és jutott be a fináléba.

Banfield – Talleres Córdoba 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. M. Santos (79.)

 

Az elődöntők győztesei közt a Copa Argentina döntőjét vasárnap rendezik Mendozában.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!