Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EKL: ismét Kerkez volt az AZ hőse; Döntetlennel debütált a Villareal új edzője

A hajrára fordult az európai klubfutball harmadik vonala, vagyis az Európa Konferencia Liga mezőnye is. A csoportkör ötödik fordulójára is marad még jócskán megválaszolandó kérdés a továbbjutást illetően is. Jöjjenek a részletek!

(Photo by ANP via Getty Images)

Európa Konferencia Liga csoportkör – 5. forduló
„A” csoport

A török együttes után a Fiorentina is egyértelművé tette, hogy szeretne ott lenni a sorozat tavaszi folytatásában. Az olaszok immár biztossá tették továbbjutásukat, köszönhetően a Firenzében új erőre kapó Luka Jovic-nak. A szerb csatár a duplájával szinte egymaga szerezte meg a három pontot a csoportot vezető Basaksehir ellenében.
Fiorentina (olasz) – Basaksehir (török) 2-1 (1-1)
Gólszerző: Jovic (61., 26.), ill. Aleksic (14.)


Standings provided by Sofascore

„B” csoport

Az Anderlecht nagy lehetőséget szalasztott el a B csoportban. A belgák ugyan kétszer is vezetést szereztek az egykori Steaua ellen, ám nem sikerült kiharcolniuk a győzelmet. Így a West Ham vezette négyes második helyén az utolsó fordulóban is a Silkeborg fog állni. A román rekordbajnok FCSB már biztosan kiesik.
RSC Anderlecht (belga) – FCSB (román) 2-2 (1-0)
Gólszerző: Verthongen (75.), Verschaeren (38.), ill. Compagno (60.), Tchakonte (82.)


Standings provided by Sofascore

„C” csoport

A Villarealnak nem sikerült győzelemmel kezdenie az Unai Emery utáni érát. A spanyol klub csak egy döntetlenre volt jó izraeli ellenfelével szemben. Ennek ellenére a továbbjutása már garantált. Nem úgy a Lech Poznané. Pedig a lengyelek egy bécsi sikerrel már szintén átlőhették volna magukat a tavaszi folytatásra, ám erre még várniuk minimum a zákörig.
Austria Wien (osztrák) – Lech Poznan (lengyel) 1-1 (0-0)
Gólszerző: Keles (69.), ill. Ishak (48.)

Villareal (spanyol) – Hapoel Be’er Sheva (izraeli) 2-2 (0-0)
Gólszerző: Chukwuze (57.), Danjuma (70.), ill. Hemed (48.-büntetőből), Yehezkel (79.)


Standings provided by Sofascore

„D” csoport

Magyarhradis városára elképesztő méretű köd szállt le, így a tologatott kezdés után a játékvezető úgy döntött, hogy 0-0-s állásnál lefújja a Slovácko és a Köln randevúját. A folytatásra holnap délután 13 órától kerül sor. Persze mindez nem zavarta a Nice-t, amely a Partizan legyűrésével máris továbbjutó. Akárcsak a belgrádiak, így az utolsó kanyarra már csak a csoportelsőség a tét, míg a sorozatba a Vidi kiejtése után nagy mellénnyel érkező Köln már biztosan kiesik.
1. FC Slovácko (cseh) – 1. FC Köln (német) FÉLBESZAKADT, 0-0-S ÁLLÁSNÁL
OGC Nice – (francia) – Partizan Beograd (szerb) 2-1 (1-0)
Gólszerző: Pépé (29.), Lamina (77.), ill. Ricardo Gomes (74.)


Standings provided by Sofascore

„E” csoport

A magyar válogatott Milos Kerkez jó lóra tett, amikor az AC Milant elhagyva az Alkmaarhoz igazolt. A magyar védő ugyanis már a szezonbeli harmadik gólját lőtte tétmérkőzésen a már meglévő hat gólpassza mellé. Az AZ kvalifikálta magát a tavaszi folytatásra, már csak a csoportgyőzelem a kérdés számukra.
FC Vaduz (liechtensteini) – AZ Alkmaar (holland) 1-2 (0-1)
Gólszerző: Hasler (76.), ill. Kerkez (50.), Van Brederode (75.)


Standings provided by Sofascore