Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Henry szerint csak Xavi miatt nincs nagyobb baj!

Tavasztól csak az Európa-ligában folytathatja az idényt az FC Barcelona együttese. A katalánok összességében simán búcsúztak ismét a Bajnokok Ligája csoportkörét követően. Sok-sok kritika éri a csapat vezetőedzőjét, a játékosként legendás státuszt elérő Xavi Hernándezt.

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

Xavi még egy éve sem vette a Barcelona irányítását, ám egyelőre mérsékelt sikerrel teszi mindezt. Pedig az elmúlt nyáron látványos kereterősítésen esett át a klub, ám a biztos BL-kiesés árnyékában egyelőre még a spanyol bajnokságban is képtelenek igazán megszorongatni a Real Madridot.

A Barca korábbi csatára, Thierry Henry egyáltalán nem negatívan látja Xavi munkálkodását, és egy összetett dologként látja a csapat problémáját:

„Nincs idő, itt az emberek azonnali győzelmet várnak. Főleg a nyáron végrehajtott befektetések után. Ha most más edző lett volna a Barcelonánál, akkor kitört volna a vulkán. Szerencsére ott van Xavi és másodikak a bajnokságban. Mind tudjuk, hogy Lewandowskinak gólt kellett volna szereznie a Bayern München ellen, és ez nem az edző hibája. Ő a Barca trénere, és mindenki az eredmények miatt fogja őt megítélni.”

– elmélkedett a korábbi világbajnok támadó.