Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: magabiztosan nyert a Barcelona, csak egy pontot szerzett a Lyon – videóval

A szerdai mérkőzések után a csütörtöki játéknapon újabb két csoportban bonyolítottak le mérkőzéseket a női Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírásában…

(Photo by Filippo Alfero – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A női Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a favoritok közé tartozó Arsenal a második mérkőzését is megnyerte, miután az “ágyúsok” a kétgólos svéd Lina Hurtig vezetésével 3-1-re legyőzték a Züricihet. A svájciak a hajrában felzárkóztak egy gólra, de Hurtig két percre rá belőtte a második gólját, mellyel edőlt a mérkőzés. A csoport másik meccsén az első körben az angol csapat által saját közönsége előtt legyőzött címvédő Olympique Lyon képtelen volt a javításra, csak 1-1-es döntetlent ért el a Juventus vendégeként. A franciák a szünetben még vezettek, de a második forduló elején az olasz bajnok egy öngóllal egyenlíteni tudott, így tartja a második helyett a csoportban az OL előtt.

C csoport:

Arsenal – Zürich 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Noobs (38.), Hurtig (45+1., 78.), ill. Piubel (76.)

 

Juventus – Olympique Lyon 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Malard (52. – öngól), ill. Horan (23.)

 

A csoport aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

A másik csütörtöki csoportban a két hárompontos győzött, így hat ponttal vezetik a csoportot. Az előző kiírásban döntőt játszó Barcelona talán a vártnál is simábban diadalmaskodott a Rosengard otthonában, miután az első félidőben Aitana Bonmati, a másodikban pedig Mariona Caldentey duplázott. Eközben a Bayern München hölgykoszorúja a játéknap legnagyobb fordítását hajtotta végre, ugyanis a 67. percben még kétgólos hátrányban volt a Benfica ellen, ekkor sikerült egy gólra felzárkózni, majd a City-től igazolt Európa-bajnok Georgia Stanway a hajrában két góljával megfordította a mérkőzést. 2-2-nél a portugálok Vitória révén büntetőt hibázták, majd a bajorok angol légiósa a 98. percben vitte be a mindent eldöntő találatot.

D csoport:

Rosengard – Barcelona 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Holdt (45+2.), ill. Bonmati (30., 41.), Caldentey (65., 90+2.)

 

Benfica – Bayern München 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Raysla (42.), Lacasse (59.), ill. Rall (67.), Stanway (83., 90+8.)

 

A csoport aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore