Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Palmeiras nyerte a női Libertadores-kupát – videóval

Magyar idő szerint péntekről szombatra virradóra rendezték Ecuadorban a női Libertadores-kupa 2022-es kiírásának döntőjét egy brazil és egy argentin csapat részvételével…

A papírformának megfelelően a Palmeiras sima, 4-1-es győzelmet aratott a valaha volt első argentin csapatként döntőbe jutó Boca Juniors ellen. Az esélyesebb brazil csapat mindössze öt perc elteltével magához ragadta az előnyt, Ary Borges közeli találatával. Néhány perc múlva az argentin gárda egyenlíteni tudott, Brisa Priori egy kiugrás végén átjutott a kapuson és az üres kapuba helyezte a játékszert. Bár a Palmeiras egyértelmű fölényben játszott, a Boca hősiesen tartotta a döntetlent az első félidő végéig, és Rodríguez ziccerénél akár a vezetést is megszerezhették volna, azonban a kapufa a brazilokkal volt. A szünet után újult erővel rohamozott tovább a Verda, melynek hamarosan meg is lett az eredménye, ugyanis a 49. percben Byanca fejelte be közvetlen közelről a vezetést érő találatot. Tíz perc múlva ismét a brazilok voltak eredményesek, egy szöglet után Poliana fejelte be a csapat harmadik gólját. A Boca becsülettel próbálkozott a felzárkózás érdekében, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 4-1-es végeredményt a hajrában a csapatkapitány Beatriz alakította ki egy kiugrás végén.

A Palmeiras először, összességében brazil csapat immár 11. alkalommal hódította el a trófeát a versengés 2009 óta íródó történetében.

Női Libertadores-kupa, döntő:
Palmeiras – Boca Juniors 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Ary Borges (5.), Byanca (49.), Poliana (58.), Beatriz (89.), ill. Priori (13.)

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!