Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: idegenben ütötte ki a West Ham a Steaua Bukarestet – eredmények

Ahogy a Bajnokok Ligájába és az Európa-ligában, úgy az Európa-konferencialigában is a csoportkörök utolsó mérkőzéseit rendezték a héten.

B csoport:

Az első helyezett kiléte már hamar körvonalazódott, hogy a West Ham lesz az a kvartettből, akik mind a 6 mérkőzésüket megnyerve 100%-osan jutottak be a legjobb 16 közé. A második pozícióról a Silkeborg és az Anderlecht az utolsó fordulóban döntött egymás között, a dánoknak az iksz is jó lett volna, de végül az belgák győzni tudtak idegenben 2-0-ra bő egy órát emberelőnyben játszva.

Steaua Bukarest – West Ham 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Fornals (40′ 65′), Dawa (56′ – öngól)

Silkeborg – Anderlecht 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Rafaelov (20′), Raman (90+5′)
Kiállítva: Klynge (26′)

A B csoport végeredménye:

Az állást biztosítja a Sofascore

C csoport:

A Villarreal már biztos csoportelsőként lépett pályára a Lech Poznan ellen idegenben, amely meccset kissé félvállról vett látszólag a spanyol csapat, a lengyelek pedig éltek a lehetőséggel és jó helyzet kihasználásuknak köszönhetően simán megnyerték a mérkőzést, amely a továbbjutást jelentette számukra a Sárga tengeralattjáró mögött. A Hapoel Beer Sheva hiába simázta le az Austria Wient hazai pályán végül a kiesés sorsára jutottak.

Hapoel Beer Sheva – Austria Wien 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Yehezkel (30′), Safuri (33′), Shechter (63′), Handl (74′ – öngól)

Lech Poznan – Villarreal 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Velde (27′), Skoras (51′ 77′)

A C csoport végeredménye:

Az állást biztosítja a Sofascore

D csoport:

Az utolsó fordulóig kiélezett D csoportból még három csapatnak is megvolt az esélye az első helyre, egyedül a Slovacko volt biztos kieső. A Köln hiába állt fel a Nice ellen kétgólos hátrányból, a döntetlen nem volt elég a németeknek, csak győzelemmel juthattak tovább. A másik továbbjutó ennek következtében a Partizan lett, aki hiába nem tudok sikert aratni, így is csoportelsőként ment tovább, azaz a legjobb 16 között találták magukat a szerbek.

Köln – Nice 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Huseinbasic (48′), Duda (60′) ill. Laborde (40′), Brahimi (43′)

Partizan – Slovacko 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Natcho (41′ – büntetőből) ill. Tomic (73′)

A D csoport végeredménye:

Az állást biztosítja a Sofascore