Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: csoportelsőként zárt az Arsenal, hátrányból fordítva harcolta ki a továbbjutást az AS Roma! – Eredmények

Nyolc mérkőzést rendeztek az Európa-liga záró fordulójában a 21 órás idősávban. Az A, B, C és D-jelű kvartettekben az alábbi eredmények születtek:

A-csoport:

Mind a 4 csapat számára volt tétje az A-csoport záró fordulójának. Az Arsenal és a PSV a csoportelsőségért harcolt, míg a Bodo és a Zürich a konferencialigás folytatásban reménykedhetett. Végül a két esélyes csapat hozta a kötelezőt, az Arsenal ugyanis Tierney góljával győzte le a Zürichet, míg a PSV a Bodo otthonában nyert 2:1-re. A csoport első helyén így az Arsenal zárt, a PSV-t megelőzve, a konferencialigában pedig a Bodo folytathatja a kupatavaszt.

Arsenal – Zürich 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Tierney (17.) ill.-

Bodo/Glimt – PSV Eindhoven 1-2 (0-1)
Gólszerzők:
Zugelj (90+3.) ill. Sampsted (36.), (Bakayoko 52.)

Az A-csoport végeredménye:


Standings provided by Sofascore

 

B-csoport:

A B-csoportban leginkább az volt a kérdés, hogy a Rennes vagy a Fenerbahce szerzi-e meg a kvartett első helyét. Az utolsó kör előtt mindkét csapat 11 ponttal rendelkezett, de végül nem alakult ki pontazonosság, miután a Rennes hazai pályán ugyan megszerezte a vezetést, de végül nem tudták legyőzni az AEK Larnacát. A csoport első helyét így a Fenerbahce szerezte meg, akik a a Dinamo Kijev otthonában szerezte meg a 3 pontot. A konferencialigában a Larnaca folytathatja a szereplést.

Rennes – AEK Larnaca 1-1 (1-0)
Gólszerzők:
Abline (17.) ill. Rafa Lopes (76.)

Dinamo Kijev – Fenerbahce 0-2 (0-2)
Gólszerzők:
-ill. Guler (23.), Arao (45+2.)
Kiállítás:
Zabarnyi (68.) ill. –

A B-csoport végeredménye:


Standings provided by Sofascore

 

C-csoport:

A C-jelű négyesben már csak a Roma és a Ludogorec összecsapásának volt tétje, ami a csoport második helyéről döntött. Az utolsó kör megkezdése előtt a Ludogorec várhatta kedvezőbb helyzetből a mérkőzést, és az első félidőt követően még előnyben is voltak. A második játékrészben azonban Pellegrini két büntetőjével és Zaniolo kései góljával begyűjtötte a 3 pontot Mourinho csapata, így ők szerezték meg a második helyet, míg a Ludogorecnek az Ekl maradt. A csoport másik találkozóján a Betis érvényesítette a papírformát és 3:0-ra legyőzte a Helsinkit.

AS Roma – Ludogorec 3-1 (0-1)
Gólszerzők:
Pellegrini (56. – büntető, 65. – büntető), Zaniolo (85.) ill. Rick (42.),
Kiállítás: -ill. Verdon (90.)

Real Betis – Helsinki JK 3-0 (2-0)
Gólszerzők:
Ruibal (20., 41.), Fekir (90+3.) ill. –

A C-csoport végeredménye:


Standings provided by Sofascore

 

D-csoport:

A D-csoport utolsó körében a Braga és az Union Berlin hajtott a kvartett 2. helyének megszerzéséért. A berlinieknek ehhez a biztos csoportelső Royale Union otthonában kellett nyerniük, amit végül sikerült is teljesíteniük Michel korai góljának köszönhetően. A Braga így hiába verte meg hazai pályán 2:1-re a Malmöt, végül meg kellett elégedniük a konferencialigás folytatással.

Braga – Malmö 2-1 (1-0)
Gólszerzők:
Horta (36.), Djalo (55.) ill. Sejdiu (77.)

Royale Union SG – Union Berlin 0-1 (0-1)
Gólszerző:
-ill. Michel (6.)

A D-csoport végeredménye:


Standings provided by Sofascore