Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: menesztette edzőjét a Celta Vigo! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Celta Vigo együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy megváltak vezetőedzőjüktől, Eduardo Coudettől, a helyére pedig Carlos Carvalhal érkezik.

Majdnem két év után megköszönte Eduardo Coudet munkáját a Celta Vigo vezetősége. A szakembert még 2020. november 12-én nevezték ki a kispadra, amikor a Celta épp a sereghajtó pozícióját töltötte be, de Coudet irányításával végül a 8. helyen zárták a szezont, míg tavaly a 11. helyen végeztek. A menesztés hátterében ezúttal nem a gyenge szezonkezdet (2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) áll, hanem az, hogy az ezt követő 8 mérkőzéséből mindössze 1-et tudott megnyerni a csapat és hatszor is vesztesen hagyták el a pályát.

A Celta nem várt sokat az utód kinevezésével, ugyanis pár órával Coudet menesztését követően bejelentették, hogy a megüresedett posztot Carlos Carvalhal fogja betölteni. A portugál tréner legnagyobb sikerei közé tartozik, hogy Portugál Kupát nyert a Bragával, külföldön pedig görög, török és angol csapatokat is irányított, valamint Szaúd-Arábiában is megfordult. Az 56 éves edző 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá új csapatánál, ahol először az Osasuna elleni hazai bajnokin ülhet le a kispadra.