Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb külföldi támadót igazolt az Újpest – HIVATALOS

A magyar bajnokságban (OTP Bank Liga) mérsékelten szereplő Újpest csapata ismét egy idegenlégióssal mélyítette a játékoskeretét…

 

Az Újpest megerősítette, hogy szerződést kötött az eddig a török másodosztályban szereplő nigériai támadóval, Peter Ambrose-zal.

A 20 csatár másfél esztendeje tette át székhelyét hazájából a törökországi Balikesirbe, akkor még az utánpótláscsapatba, de némi alkalmazkodás után a 2022-es évet már a felnőtt együttessel tréningezve kezdte meg. Az előző idényben a török másodosztályban 12-szer lépett pályára, hétszer kezdőként, miközben egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerekből. Ambrose állítólag jóbarátja, Foxi Kethevoamának, akivel együtt futballoztak Törökországban. A Közép-afrikai válogatott támadó annak idején több magyar csapatnál is megfordult.

“Már a legutóbbi mérkőzésen is itt voltam és lenyűgözött az atmoszféra, amit a szurkolótábor varázsolt a stadionban. A csapattársakkal és a szakmai stábbal is hamar megtaláltam összhangot és alig várom, hogy minél előbb a pályán is segíthessek a srácoknak. Úgy gondolom, hogy az, hogy ide kerülhettem Újpestre egy nagyon fontos szintlépés a karrieremben” – mutatkozott be az új igazolás.

A lila-fehérek az NB I szoros alsóházában jelenleg 13 forduló után 13 ponttal kieső helyen tanyáznak.