Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: hetet rúgva vezet hét ponttal az új lengyel csodacsapat – videóval

A lengyel bajnokság (Ekstraklasa) elmúlt idényeiben feltűnő Raków Czestochowa megállíthatatlannak tűnik a 2022-2023-as szezonban…

A listavezető Raków Czestochowa 7-1-re kiütötte a mezőny első feléhez tartozó Wisla Plockot a lengyel bajnokság 16. fordulójának szombati játéknapján. A hazaiak hőse az idényben eddig csak egyszer eredményes lett válogatott támadó, Vladislavs Gutkovskis volt, aki egymaga mesternégyest lőtt az első játékrész során, miután már az első hét perc alatt kétszer talált be. A szünet előtt a vendégek ugyan szereztek egy becsületgólt, de a Raków győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A  meccs hajrájában az ukrán Vladyslav Kochergin két góljával alakította ki a megsemmisítő különbséget.

A Raków 2019-ben jutott fel először a lengyel első osztályba, az előző két idényben egyaránt a második helyen végzett, miközben mindkétszer megnyerte a Lengyel Kupát. Idén még többre vágynak, nem titkoltan az ország új meghatározó csapata szeretné megszerezni története első bajnoki címét, melyhez a legjobb úton haladnak, hiszen ezzel a hetessel a bajnokság feléhez közeledve továbbra is hét ponttal előzik meg a második Legia Varsót.

Raków Czestochowa – Wisla Plock 7-1 (4-1)
Gólszerzők: Gutkovskis (3., 7., 37., 40. – a harmadikat büntetőből), Nowak (60.), Kochergin (88., 90+1.), ill. Davo (45+1.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore