Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: idegenben nyert küzdelmes rangadót a PSG – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 14. fordulójának élmezőnybeli rangadóján a vasárnapi kora délutáni órákban az éllovas Paris Saint-Germain a negyedik helyezett Lorient otthonába látogatott…

(Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Paris Saint-Germain csapatát bár a Lorient nehéz csatára késztette, a listavezető 2-1-es győzelmet aratott keményen küzdő ellenfele otthonában.

A sérülés miatt távollévő Lionel Messi nélkül felálló PSG esélyeshez méltóan azonnal aktívan vetette bele magát a küzdelembe. A hazaiak ráadásul óvatlanok voltak, hátul adogadtak, amikor Mvogo kapust Neymar leszerelte, aki Ekitikével játszott össze, majd közvelten közelről megszerezte a párizsiak vezetőgólját. (0-1) A narancsmezesek pórul járt kapusát kisvártatva egy húzódás miatt le kellett cserélni, Mannone húzott kesztyűt. A vezetés megszerzése után is a PSG támadott többet, de jobbára csak kisebb lehetőségeik adódtak. Félóra elteltével Ekitike növelhette volna a vendégek előnyét, azonban nagy helyzetben a kapu fölé bombázott. Az első játékrész hajrájában a Lorient egyre több ígéretes akciót vezetett, de a PSG stabilan védekezett. A hazaiak legnagyobb lehetősége Ponceau előtt adódott, azonban Le Geoff passzát követően a tizenhatosról fölé lőtt. A ráadásban még a PSG veszélyeztetett párszor, de ők sem jártak sikerrel, így a vendégek 1-0-s előnye mellett fújta le a játékvezető az első felvonást.

A hazai csapat a térfélcsere után is rámenős akciókat vezetett az egyenlítés érdekében, azonban a helyzetek egyelőre továbbra is kimaradtak. A folytatásból mindössze nyolc perc telt el, amikor a Lorient újabb veszélyes támadás célt ért: Terem Moffi balról lendületesen tört előre, összejátszott Le Fee-vel, majd védhetetlenül lőtt Donnarumma kapujába. (1-1) Valósággal vérszemet kaptak a vendéglátók és pár perccel később Moffi újabb gólt szerezhetett volna, veszélyes lövése azonban csak a kapufát találta el. 1-1-es állásnál kiegyenlítetten zajlott a mérkőzés, bár a PSG több akciót vezetett, a Lorient-nak is komoly lehetőségei adódtak a vezetés átvételére. Az utolsó húsz percen belül mindkét csapat több cserét hajtott végre, a hazaiaknál S. Diarra, a vendégeknél Soler és Bernat is játékra jelentkezett. Tíz perccel a vége előtt tovább rohamoztak a hazaiak, Ouattara büntetőterületen belüli esésért azonban Bastien játékvezető nem adott tizenegyest. Nem sokkal később Neymar szögletét Danilo Pereire fejelte védhetetlenül Mannone hálójába, így a párizsiak újból vezetéshez jutottak. (1-2) A hajrában Galtier Mbappét és a gólszerzőjét is lecserélte, a PSG pedig már csak az eredmény megtartására törekedett, így begyűjtötte a három pontot idegenben.

A PSG az újabb három pont begyűjtésével visszaállította ötpontos előnyét az élen a tegnap este diadalmaskodó Lens előtt.

Lorient – Paris Saint-Germain 1-2 (0-1)
Helyszín: Stade du Moustoir, Lorient Vezette: Benoit Bastien
Gólszerzők: Moffi (53.), ill. Neymar (8.), Danilo Pereira (81.)
Sárga lapok: Innocent (65.), ill. Hakimi (78.)
Kiállítva: – ill.

Lorient: Mvogo (Mannone 12.) – G. Kalulu, J. Laporte, Talbi, Le Fogg – Innocent (I. Kone 85.) – Le Bris (S. Diarra 73.), Ponceau (Auchiche 73.), Le Fee, Ouattara – Moffi. Vezetőedző: Regis Le Bris.

Paris Saint-Germain: G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Ramos, Mendes (Bernat 76.) – Vitinha (Renato Sanches 65.), Danilo Pereira (Mukiele 85.), Verratti – Ekitike (Soler 75.), Neymar, Mbappé (Sarabia 85.). Vezetőedző: Christophe Galtier.

 

A 14. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek:
Troyes – Auxerre 1-1

Szombat:
AC Ajaccio – Strasbourg 4-2
Angers – Lens 1-2

Vasárnap:
Lorient – Paris Saint-Germain 1-2
15:00 Clermont Foot – Montpellier
15:00 OGC Nice – Brest
15:00 Reimns – Nantes
15:00 Toulouse – AS Monaco
17:05 Lille OSC – Stade Rennes (tv: Match4)
20:45 Olympique Marseille – Olympique Lyon

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore