Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: drámai hajrát követően büntetőkkel lett bajnok a Los Angeles

Az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) a rájátszás döntőjét rendezték magyar idő szerint szombat este 21 órakor, amelynek Gazdag Dániel személyében magyar érdekeltsége is volt.

(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

A Los Angeles hiába állt fel Chiellini és Bale nélkül, mégis ott volt számukra az a plusz előny, hogy ők hazai pályán játszhattak. Az első játékrész nem sikerült túlságosan izgalmasra, egyetlen komoly lehetőség sem alakult ki, gól azonban mégis született. A 27. percben lőhetett szabadrúgást az LA, amelyet Kellyn Acosta végzett el, és hiába találta el rosszul a labdát, az megpattant az egyik védőn, ezzel becsapva Blake kapust, így a kapuban kötött ki a labda (1-0). A szünetre így egygólos Los Angeles-i előnnyel mehettek a csapatok.

A második félidőben sem vetették fel a mérkőzést a helyzetek, azonban ezúttal akadt néhány és mindből gól született. A magyar nézők számára a legkedvesebb találat az 59. percben született, amikor José Martinezt távolról próbálkozott kapura lövéssel, de az Gazdag Dánielt találta meg a 16-os vonalánál, amelyet a magyar játékos remekül a kapu irányába vett át, majd higgadtan belőtte ziccerét (1-1). A 83. percben úgy festett eldől a találkozó sorsa Carlos Vela szögletét követően, ugyanis a mexikói támadó labdájára Jesus Murillo érkezett kiváló ütemben és a hálóba bólintott (2-1). Azonban nem tarthatott sokáig a “hazaiak” öröme, hiszen Kai Wagner szabadrúgására Jack Elliott csapott le és remekül fejelt a kapuba az angol védő (2-2). A rendes játékidőben nem született döntés, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban sokáig nem történt semmi, majd sajnálatos módon csúnya jeleneteknek lehettek szemtanúi a nézők, ugyanis a Los Angeles hálóőre saját hibájából adódóan a kiállítás sorsára jutott, de nem ez lehetett a legnagyobb baja Maxime Crepeaunak, ugyanis nyílt törést szenvedett a hálóőr a képsorok láttán. Ezt követően emberhátrányban nem bírta kihúzni a büntetőkig a hazai pályán játszó LA, és a hosszabbítás ráadásának 4. percében, azaz a 124. minutumban Jack Elliott duplázni tud (2-3), ezzel megszerezve csapatának a vezetést, de mint kiderült a győzelmet nem. A 10 emberrel játszó Los Angeles 4 perccel később kitud egyenlíteni, a találatot a sérüléséből visszatérő és csereként beálló Gareth Bale jegyezte, a walesi támadó egy kiváló fejessel egalizált (3-3).

Az idegek harcát pedig az LA bírta jobban, mert a Philadelphia elrontotta első három büntetőjét is, köztük Gazdag Dániel is kihagyta a sajátját első rúgóként, míg a másik oldalon Cristian Tello hibázott csak, így tizenegyesek után a Los Angeles a bajnok.

Los Angeles FC – Philadelphia Union 4-3 – büntetők után (1-0; 2-2; 3-3)
Helyszín: Banc of California Stadium (Los Angeles), Játékvezető: I. Elfath
Gólszerzők: K. Acosta (27′), J. Murillo (83′), G. Bale (120+8′) ill. Gazdag (59′), J. Elliott (85′ 120+4′)