Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tizenegy perc alatt lőtt mesterhármast a Fluminense gólgépe – videóval

A brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) hajrájában a Palmeiras bajnoki címe már biztossá vált, de a többi élcsapat nagy erőkkel küzd még egymással a minél jobb helyezésekért…

(Photo by Andre Borges/Getty Images)

A második helyezett Internacionalt üldöző Fluminense hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet a Sao Paulo ellen. A rióiak újabb három pontot köszönhettek zseniális gólgyárosuknak, Germán Canónak. A 34 éves argentin támadó a második félidő elején 11 perc leforgása alatt lőtt klasszikus mesterhármast, mellyel gondoskodott a győztes csapat kilétéről. Cano 24 góljával vezeti az aktuális kiírás góllövőlistáját, összességében pedig a 2022-es naptári esztendőben már 42(!) gólt. Ugyanannyi találattal bír jelenleg, mint a Paris Saint-Germain ásza, Kylian Mbappé.

Canó az idei szezonban a két tucatnyi országos bajnokságban lőtt gólja mellett hétszer volt eredményes az állami bajnokságban, ötször a Brazil Kupában, valamint három-három alkalommal a két nemzetközi sorozatban, a Libertadores-kupa és a Copa Sudamericana legutóbbi kiírásában.

Újabb győzelmével a Flu továbbra is harcol a második helyért, ellenben az SPFC továbbra sincs Libertadores-kupa-szereplést érő helyen, hiszen két fordulóval a vége előtt csak a kilencedik helyen áll.

Fluminense – Sao Paulo 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Cano (48., 56., 59.), ill. Luciano (30.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!