Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-konferencialiga: kisorsolták a rájátszás párosításait

Nyonban a sorsolások délutánja a második idényét élő Európa-konferencialiga párosításaival zárult. A sors kezének el kellett döntenie, hogy mely Ekl-csoportmásodikak és EL-kiesők küzdenek meg a márciusi nyolcaddöntős szereplésért.

(Photo by Kristian Skeie UEFA/UEFA via Getty Images).

Messze még a júniusi, prágai döntő (Eden Arena), így még nem kevesebb, mint huszonnégy csapat van versenyben az európai harmadik vonalnak számító sorozat trónjáért. Az ősszel a csoportjukat megnyerő nyolc gárda a rájátszás körében pihenni fog. Az UEFA itt sem engedi az aktuális sorsolásnál, hogy egy nemzet képviselői összeakadjanak. Így mindenképp érdekes csaták vártak ránk.

1. kalap (EKL- csoport másodikak)
Anderlecht (belga), FC Basel (svájci), CFR Cluj (román), Dnipro-1 (ukrán), Fiorentina (olasz), Gent (belga), Lech Poznan (lengyel), Partizan (szerb).
2. kalap (EL-kiesők)
AEK Larnaca (ciprusi), Bodö/Glimt (norvég), Braga (portugál), Lazio (olasz), Ludogorec Razgrad (bolgár), Qarabag (azeri), Sheriff (moldovai), Trabzonspor (török)

A sorsolás után ezek a párosítások születtek:

Qarabag (azeri) – Gent (belga)
Trabzonspor (török) – FC Basel (svájci)
Lazio (olasz) – CFR Cluj (román)
Bodö/Glimt (norvég) – Lech Poznan (lengyel)
Braga (portugál) – Fiorentina (olasz))
AEK Larnaca (ciprusi) – Dnipro-1 (ukrán)
Sheriff (moldovai) – Partizan (szerb)
Ludogorec (bolgár) – Anderlecht (belga)

A hamarosan kezdődő világbajnokság után néhány „könnyedebb” hét következik majd a klubok számára, szinte csak a bajnokságra fókuszálva. Tavasszal a Konferencialiga az Európa-liga menetrendjéhez hasonlóan nem kerül megbontásra, a következő kör párharcai egyetlen hét leforgása alatt lezajlanak. Az első felvonások február 16-án, a visszavágók 23-án kerülnek megrendezésre. A nyolcaddöntők sorsolása, immár az őszi csoportelsőkkel kiegészülve február 24-én lesz aktuális.