Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Foci: a vártnál simább győzelmet aratott Magyarország

A magyar női labdarúgó válogatott két ízben is megmérkőzik az üzbég nemzeti csapattal, először pénteken csaptak össze a felek, majd jövőhéten kedden is játszanak egymással egy felkészülési találkozót.

A két nemzeti csapat 30 év után játszik egymással mérkőzést, az akkori találkozón a magyar diadalmaskodtak 7-0-ra, de azóta az üzbegisztáni női foci fejlődött, így aligha lesz ekkora különbség most a felek között. A magyarokat és az üzbégeket mindössze három hely választja el egymástól a FIFA-világranglistáján: a mieink a 44. pozíciót foglalják el jelenleg, míg az üzbégek a 47. helyen állnak, ez alapján nem várt könnyű mérkőzés Margret Kratz együttesére.

A találkozó kezdetén a magyar válogatott kezébe vette az irányítást és dominálták a meccset, aminek a 26. percben lett meg az eredménye, ha nem is egy akcióból. A svéd Hacken csapatában légióskodó játékosok hozták össze a találatot, Csíki Anna tekert be egy szögletet az ötösön belülre, amelyet Zeller Dorottya csúsztatott a kapuba (1-0). A 34. minutumban pedig jött az újabb hazai gól, ezúttal is sarokrúgásból és ismét Csíki Anna tekerte közvetlen a kapu elé a labdát, ám most Papp Luca fejelt a hálóba, ami az első válogatottbeli találata volt a Ferencváros középpályásának (2-0). A szünetre így magabiztos, kétgólos előnnyel mehettek a magyar lányok. A második félidőre is jutott egy gól, ezt is a hazaiak szerezték, a két gólpasszt kiosztó Csíki Anna tudott betalálni a 70. percben, amellyel beállította a vártnál sokkal simább 3-0-ás végeredményt.

A magyarok és üzbégek jövőhéten kedden játszanak egymással még egy barátságos mérkőzést, akkor valószínűleg több cserejátékos is szóhoz fog jutni kezdőként mindkét oldalt.

Magyarország – Üzbegisztán 3-0 (2-0)
Helyszín: Haladás Sportkomplexum (Szombathely)
Gólszerzők: Zeller D. (26′), Papp L. (34′), Csíki A. (70′)