Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Dybala is ott lesz az argentin válogatottban a világbajnokságon

Keretet hirdetett a 2022-es katari világbajnokságra az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni, így biztossá vált, hogy mely játékosokkal vág neki a november 20-án kezdődő tornának. 

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Megvan az a 26 játékos, aki Katarba utazik az argentin válogatottal, a jelentette ma be a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni.

Az argentinok első számú kapusa az Aston Villa hálóőre, Emiliano Martinez lesz.

A védősorban nincs meglepetés. A középpályásoknál bekerült a Brighton & Hove Albion játékosa, Alexis McAllister, aki ebben az idényben csapata egyik legjobbja. Nem lesz viszont ott a tornán az argentin nemzeti csapat egyik kulcsjátékosa, Giovanni Lo Celso sérülés miatt. Scaloni a helyére a Bayer Leverkusen játékosát, Exequiel Palaciost választotta. A Benfica idény nyáron igazolt középpályása, Enzo Fernández is bekerült a keretbe, aki a torna egyik nagy felfedezettje lehet.

A támadósorból természetesen nem hiányzik a válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi. A PSG támadója mellett olyan játékosok lesznek, mint a szintén nagyon tapasztalt Ángel Di María, illetve Nicolas Gonzalez, Joaquín Correa és az egyik nagy tehetségnek tartott Julián Álvarez. Ott lesz a keretben az AS Roma támadója, Paolo Dybala is, aki jelenleg még sérült, ám felépülését épp a torna kezdetére várják. Kimaradt azonban a Manchester United nagy argentin tehetsége, Alejandro Garnacho. ahogy az Atlético Madrid csatára, Angel Correa is.

Az argentin válogatott a katari világbajnokság C-csoportjában szerepel majd Mexikó, Szaúd-Arábia és Lengyelország mellett.

Az argentin válogatott 26 fős vb-kerete:

Kapusok: Emiliano Martinez (Aston Villa), Gerónimo Rulli (Villarreal), Franco Armani (River Plate)

Védők: Nahuel Molina (Atlético Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), Christian Romero (Tottenham), Germán Pezzella (Betis), Nicolás Otamendi (Manchester City), Lisandro Martínez (Manchester United), Juan Foyth (Villarreal), Nicolás Tagliafico (Lyon), Marcos Acuña (Sevilla)

Középpályások: Leandro Paredes (Juventus), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Guido Rodriguez (Betis), Alexis Mac Allister (Brighton), Papu Gómez (Sevilla), Enzo Fernández (Benfica), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen)

Támadók: Lionel Messi (PSG), Ángel Di María (Juventus), Nicolas Gonzalez (Fiorentina), Joaquín Correa (Inter), Paolo Dybala (AS Roma), Julián Álvarez (Manchester City).