Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: nem akar a visszavonulással foglalkozni a franciák várható gólfelelőse

Egyébként sem túl jó ómen európai válogatott számára címvédőként indulni egy világbajnokságon, és a francia válogatott bizony nagyon rosszul áll, ha tekintetünket a sérültjeik listájára fordítjuk. Ám mégis reménykedhetnek egy olyan veterán támadó teljesítményében, mint Olivier Giroud.

(Photo by Liu Lu/VCG via Getty Images)

A 36 esztendős Giroud karrierjét sokan már akkor temették, amikor az Arsenal meglepetésre elhagyva a Chelsea-hez igazol. Való igaz, a „Kékeknél” inkább csak fontosabb perember lett, ám mégis ott tudott ragadni a francia válogatottban. Sőt, a veterán csatár immár tizenegy éve szinte kihagyhatatlan a Didier Deschamps nemzeti csapatából, amellyel 2018-ban meg is nyerte a világbajnokságot. Közben pedig apránként, de már-már utolérte a francia örökrangsort vezető Thierry Henry a leggólerősebb francia válogatott játékosok között. A korábbi Arsenal legenda 51 gólt szerzett „Bleus” mezben, s csak kettővel előzi meg az AC Milan csatárát.

A sztárok garmadájának (Kanté, Pogba, Nkunku, Benzema) sérülései pedig megnyitották az utat afelé, hogy Giroud akár rekordot jelentő mennyiségű góllal járuljon hozzá egy sikeres vb-szerepléshez:

„Tizenegy éve vagyok a válogatottban. Hajt a szellem, hogy folyton még többre törekedjem, Győzelmekre, trófeákra szomjazom. Az én koromban, hogy ennyire határozott vagyok, és jól érzem magam, igazi boldogság. Nincsenek korlátaim. Mondtam, hogy ezek lehetnek az utolsó meccseim, de nem akarok semmit sem bejelenteni. Addig játszom, amíg a testem azt nem mondja, hogy hagyjam abba. Bónusz lenne Titi rekordjának megdöntése, de a fő cél az, hogy a lehető legmesszebb jussak a csapattal, hozzájárulva a kövemmel az építkezéshez.”

– nyilatkozta a 114-szeres válogatott támadó.

Franciaország holnap este 20 órakor kezdi meg világbajnoki szereplését. A címvédő első ellenfele Ausztrália lesz.