Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: műtéttel várják haza a sérült franciát

Amint arról már honlapunk is sajnálkozva beszámolt, nem csak a világbajnokságot további részéről, de szint biztosan a klub idény második felét is teljes egészében ki kell hagynia a francia válogatott és a Bayern München védőjének, Lucas Hernándeznek.

(Photo by Richard Sellers/Getty Images)

A 26 esztendős Hernández tegnap este szenvedett súlyos sérülést. A franciák ugyan örülhettek az ausztrálok elleni 4-1-es győzelemnek, de a Németországban légióskodó védő keresztszalag-szakadással került hosszú hónapokra a partvonalon túlra.

A Bayern Münchennél természetesen óvó figyelemmel várják haza Hernándezt, akit egyébként a várakozások szerint testvére, Theo Hernández (AC Milan) fogja pótolni a vb hátralévő részében. A bajorokat utóbbi tény aligha nyugtatja, de igyekeznek nem kétségbe esni. Ezt a hozzáállást tükrözi a sportigazgató, Hasan Salihamidzic nyilatkozata is:

„A francia válogatott orvosai közölték velünk, hogy Lucas Hernández keresztszalagja a jobb térdében elszakadt. Nyilvánvalóan mindannyian megdöbbentünk és nagyon sajnáltuk ezt. De Lucas harcos, és erősebben fog visszatérni, mint korábban. Most el kell hagynia Dohát, visszajön hozzánk, műtéten esik át, és Münchenben megkezdi a rehabilitációját, ahol minden lehetséges támogatást meg fog kapni.”

– festette le a helyzetet a klubjuk hivatalos weboldalának a német rekordbajnok egykori szélsője.