Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a mexikói vb-hős elárulta a titkát!

A Lengyelország elleni első katari világbajnoki mérkőzésén újfent nagyszerű teljesítményt nyújtó mexikói kapus, Guillermo Ochoa a lefújást követően elégedetten nyilatkozott saját és csapata teljesítménye kapcsán. 

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

A ‘világbajnokságok-menőjének’ is becézett, Katarban már az ötödik nagy tornáján részt vevő 37 esztendős kapus Lengyelország ellen ismét igazolta, hogy történjék vele bármi két világbajnokság között, bizony a tornán a legjobbját fogja nyújtani – Kezdésként Katarban kivédte Robert Lewandowski büntetőjét!

“Lewandowski ellen mindig nehéz büntetőt hárítani. Megnéztem vagy 50-szer a legutóbbi tizenegyeseit, mégsem mehettem biztosra, melyik oldalt választja majd. Nagyon boldog vagyok, hogy jó irányba indultam el, kivédtem a büntetőjét, és hozzásegítettem a hazámat egy kapott gól nélküli meccshez.” – fogalmazott a lefújást követően Ochoa, aki elárulta azt is, hogy a vb előtt annak érdekében, hogy csúcsformába kerüljön, egy hónapot dolgozott külön a válogatott kapusedzőjével.

A lengyelek elleni találkozón a meccs legjobbjának választott rutinos játékos a szerinte ‘mindig fantasztikus’ mexikói szurkolóknak is köszönetet mondott.

“Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik megint csodálatosak voltak. Remélem a továbbiakban is hasonlóan támogatnak majd bennünket! Mi játékosok pontosan tudjuk, mekkora áldozatot hoztak azzal, hogy ennyien elkísértek bennünket Katarba is. Nem lehetünk elég hálásak a szeretetükért!” – így a kapus, aki a világbajnokság folytatását illetően nem akart messzemenő következtetéseket levonni, pláne nem a megszerzett egy pontból.

“Szerettünk volna nyerni, de talán ezzel az egy ponttal sem kell csalódottnak lennünk. A folytatásban ígérem, hogy legalább ekkora szenvedéllyel és érzelemmel lépünk majd pályára, és igyekszünk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Az idei világbajnokság a meglepetésekről is szól, valamint arról, hogy senki ellen nem lehet biztosra menni. Láthattuk mi történt az argentinokkal. Nekünk Argentína veresége egy kedvező eredmény, de különösebben nem szabad, hogy nagy jelentőséget tulajdonítsunk ennek.” – fogalmazott Ochoa, aki a folytatásban éppen Argentína ellen készülhet, szombaton.