Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Torres duplázott, a spanyolok kitömték Costa Ricát! – videóval

Győzelemmel kezdte a katari világbajnokságot a spanyol válogatott, amely Costa Rica ellen aratott hétgólos sikert az E-csoportban. A mérkőzésen Ferrán Torres duplázott, de többek között Marco Asensio és Gavi is betalált. 

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

A három pont sorsát már az első fél órában eldöntötték Luis Enríque fiai, akik a 11. percben szereztek vezetést Dani Olmo találatával, méghozzá remek labdaátvételt követően. Tíz perccel később Marco Asensio is betalált, ő Jordi Alba beadására érkezett. A Costa Rica-i válogatott sorsa akkor pecsételődött meg végérvényesen, amikor a 31. percben Ferrán Torres értékesített egy tizenegyest, így a felek háromgólos különbséggel vonulhattak az öltözőbe a szünetben.

Spanyolország a fordulást követően sem áll le, Torres másodszorra is feliratkozott a gólszerzők közé. Nem sokkal később Gavi szerzett gyönyörű gólt, majd a hajrában Carlos Soler is eredményes volt. A végeredményt Álvaro Morata állította be a ráadás második percében.

A spanyolok a nagyarányú sikerrel a csoportjuk élére álltak, őket a Németországot legyőző japán követi a tabellán.

Világbajnokság, E-csoport, 1. forduló
Spanyolország – Costa Rica 7–0 (3-0)
Helyszín: Al Thumama Stadion (Doha); Játékvezető: Mohammed Abdulla Hassan
Gólszerzők: Olmo (11.), Asensio (21.), Torres (31. – büntető, 54.), Gavi (74.), Soler (90.), Morata (90+2.)
Sárga lap: Calvo (68.), Campbell (90+7.)

Spanyolország: Simón – Azpilicueta, Busquets (Koke 64.), Laporte, Alba (Balde 64.) – Rodri – Gavi, Pedri (Soler 57.) – Torres (Morata 57.), Asensio (Williams 69.), Olmo. Szövetségi kapitány: Luis Enríque.

Costa Rica: Navas – Martínez (Waston 46.), Fuller Spence, Duarte, Calvo, Oviedo (Matarrita 82.) – Campbell, Borges (Aguilera 72.), Tejeda, Bennette (Ruiz 61.) – Contreras (Zamora 61.). Szövetségi kapitány: Luis Suárez.

A találkozó videós összefoglalója:

Az E-csoport aktuális állása:

Standings provided by Sofascore