Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: zsinórban ötödik győzelmét aratta a DAC – videóval

A szlovák bajnokságban (Fortuna Liga) a csütörtök esti órákban korábbról elhalasztott mérkőzéseket pótoltak, köztük az FC DAC 1904 hazai bajnokiját a Rózsahegy ellen…

 

Az idei utolsó mérkőzésén az FC DAC 1904 1-0-s győzelmet aratott a Rózsahegy ellen a MOL Arénában. A szerdahelyiek a találkozó elejétől kezdeményezőbben léptek fel, a mezőnyfölény pedig az első félidő derekánál érett góllá, amikor Andzouana átadásából Sebastian Nebyla volt eredményes, aki a második gólját szerezte az idényben. Az egygólos előnyt sikerült megtartani az első félidő végéig, miközben a DAC uralta a játékot. Nem sokkal a szünet után Mojzis gólhelyzetben lerántotta Blackmant, amiért a játékvezető kiállította őt. Az így megítélt szabadrúgást Kalmár végezte el, de a kapus bravúrral védeni tudott. Újabb gólt már nem szerzett a DAC, de az utolsó félórát emberelőnyben játszva magabiztosan hozta le a felvidéki együttest, így sorozatban az ötödik bajnokiján gyűjtötte be a három pontot.

A hazaiak csapatkapitánya, Kalmár Zsolt 73 percet játszott kezdőként, ekkor állt be csereként Szánthó Regő, míg Veszelinov Dániel ezúttal is cserekapus volt.

Az éllovas Slovan Bratislava előnye továbbra is három pont a második helyezett szerdahelyiek előtt. A bajnokság február 11-i folytatásában a két csapat egymás ellen fog pályára lépni Dunaszerdahelyen egy igazi hatpontos rangadó keretein belül.

FC DAC 1904 – Rózsahegy 1-0 (1-0)
Gólszerző: Nebyla (23.), ill.
Kiállítva:ill. Mojzis (63.)

 

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore