Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Super Liga: egyoldalalú páros versenyfutás a szerb bajnokságban – KÖRKÉP

A világbajnokság miatt világszerte szünetelnek az első osztályú bajnokságok, így a szerb bajnokság (Super Liga) mezőnye is téli pihenőjét tölti…

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

A szerb bajnokság (Super Liga) 2022-2023-as alapszakaszában a 30 fordulóból 19-et játszottak le, a téli szünet után február 4-én folytatódik a bajnokság.

A két belgrádi nagycsapat különmeccsében a címvédő Crvena zvezda markáns különbséggel, tíz pont előnnyel vezeti a tabellát a Partizan Beograd előtt, így nagy változásnak kéne bekövetkeznie ahhoz, hogy ne a “vörös csillag” ünnepeljen újabb bajnoki címet. A sorozatbeli hatodik elsőségére hajtó Crvena ráadásul ezzel a szerb korszakot tekintve megelőzhetné a végső győzelmek számában a riválist, jelenleg ugyanis mindketten nyolc címnél járnak. A két csapat őszi találkozása 1-1-re végződött a Partizan otthonában, március elsején a Marakanában lesz a “visszavágó”. A veretlen Crvena mindössze kétszer vesztett pontot a szezonban, az ellenlábas otthonában elért remi mellett a hősies TSC-vel ikszelt hazai pályán.

A Topolyai SC ugyanis bravúros teljesítményével a harmadik helyet birtokolja a téli szünetben, mindössze négy ponttal lemaradva a második Partizantól, és ugyanennyivel megelőzve a negyedik Csukaricskit. A vajdasági csapat 11 győzelem és hat döntetlen mellett mindössze kétszer kapott ki a szezonban, ráadásul házon kívül még egyszer sem talált legyőzőre. Az utolsó négy meccséből hármat megnyerő Vojvodina az ötödik helyre kapaszkodott fel, továbbá jelen állás szerint a Novi Pazar, a Vozdovac és a Radnicski 1923 lenne tagja a nyolccsapatos felsőházi rájátszásnak.

A 30 fordulós alapszakasz végeztével az 1-8. helyig és a 9-16. helyig végző csapatok külön-külön játszanak hét-hét meccset egymás közt, hogy meghatározzák a végső helyezéseket.

A bajnokság aktuális állása

(Részletes tabella a táblázat jobb felső sarkában található ikonra kattintva érhető el!)


Standings provided by Sofascore