Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: egyetlen gól döntött a Svájc és Kamerun közötti összecsapáson – videóval

A csütörtöki játéknapon rendezték az első csoportkörök utolsó mérkőzéseit, a magyar idő szerinti 11 órás mérkőzésen pedig Svájc csapott össze Kamerunnal.

(Photo by Berengui/DeFodi Images via Getty Images)

A találkozó teljes egészében kiegyenlítettek voltak a viszonyok mezőnyben, de az afrikai csapat a lendületesebb játékának köszönhetően két ízben is eljutott a svájciak kapujáig a mérkőzés elején, és ha egy kicsit gyorsabban vagy pontosabban fejezik be a támadásokat, akár gólokkal is mehettek volna 15 percet követően, viszont elpuskázták lehetőségeiket. Az ezt követő további 30 percben már egyik alakulat előtt sem adódott már komolyabb helyzet, ráadásul a kaput csak Kamerun találta el, Svájcnak nem volt ilyenből egy se az első félidőben, ennek következtében 0-0-ás döntetlennel mehettek pihenőre a nemzeti tizenegyek.

A második játékrész viszont azonnal góllal kezdődött, egy kiválóan végigvezetett támadás végén Breel Embolo tudott eredményes elleni, a 25 éves csatárt Xherdan Shaqiri beadása találta meg teljesen üresen, így zavartalanul lőhetett közvetlen közelről a kapuba (1-0). Az AS Monaco támadója mivel szülőhazája ellen talált be, ennek következtében nem ünnepelte meg a gólját. Az előnyt követően Svájc lezárta a területeket és átengedte a kezdeményezést Kamerunnak, akik nem igazán tudtak ezzel mit kezdeni, beadásokkal próbálkoztak a szélekről kevesebb sikerrel, míg a svájciak részéről Seferovic találhatott volna be egy saját magának kiharcolt ziccerből, azonban blokkolta a lövését Castelletto. Ennek következtében Embolo gólja három pontot ért, és nagyon fontos győzelmet aratott Svájc, míg az afrikaiak nehéz helyzetbe kerültek, ha tovább szeretnének jutni, mert Szerbia és Brazília ellen kellene minimum 4, de inkább 6 pontot összegyűjteniük.

Svájc – Kamerun 1-0 (0-0)
Helyszín: Al Janoub Stadion (Al Wakrah), Vezette: F. Tello (argentín)
Gólszerző: Embolo (48.)
Sárga lapok: Elvedi (64.), Akanji (83.) ill. Fai (36.)
Kiállítva:

Svájc: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez (Comert 90.) – Freuler, Sow (Frei 72.), Xhaka – Shaqiri (Okafor 72.), Embolo (Seferovic 72.), Vargas (Rieder 81.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin

Kamerun: Onana, Fai, Castelletto, N’Koulou, Tolo – Oum Gouet, Anguissa, Hongla (Ondoua 68.) – Mbeumo (Moumi Ngamaleu 81.), Choupo-Moting (Aboubakar 74.), Toko Ekambi (N’Koudou 74.). Szövetségi kapitány: Rigobert Song

A mérkőzés videós összefoglalója:

A játéknap további menetrendje:
14:00 Uruguay – Dél-Korea (Tv: M4 Sport)
17:00 Portugália – Ghána (Tv: M4 Sport)
20:00 Brazília – Szerbia (Tv: M4 Sport)

A G-csoport jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore