Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Irán az utolsó pillanatokban lőtt gólokkal gyűrte le Walest – videóval

A mai nap folyamán megkezdődtek a 2022-es katari világbajnokság csoportköreinek a 2. fordulója, amelynek első mérkőzésén magyar idő szerint 11 órakor Wales és Irán vívott meg egymással.

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Mindkét csapat úgy futott neki a mérkőzésnek, hogy csak a 3 pont elfogadható, különben Irán biztos kieső lehet a másik találkozótól függően, míg Wales nagy bajba kerülhet, és nem saját kezükben lenne a sorsuk. Ahogy azt már több előző mérkőzésen megszokhattuk, a nemzeti tizenegyek a biztos védekezésre alapoztak, így történt ezen a találkozón is, ennek következtében az első félidő nem sikerült túlságosan látványosra, walesi oldalról Moore előtt adódott egy komolyabb lehetőség a gólszerzésre, de Hosseini hárítani tudta az estében leadott lövését, míg iráni részről egy lesgólt jegyezhettünk fel, amelyet a VAR elvett tőlük teljesen jogosan és egy távolabbi próbálkozást.

A második játékrész elején Irán bekezdett és az 52 percben kétszer is megzörgették a kapufát Azmoun és Gholizadeh révén, majd a második lécről lepattanóból a Bayer Leverkusen játékosa fejelhetett volna gólt, de azt Henessey kapusba bólintotta, így az égiek most a walesiekkel voltak, mert háromszor is nüanszon múlott az iráni vezetés. A 73. percben ismét a veterán hálóőrnek kellett nagyon figyelnie, ugyanis Ezatolahi kiválóan rúgta meg a jobb alsó sarkot, amelyet csak bravúrral tudott védeni Henessey. A 83. minutumban Wales is feltudott mutatni valamit, egy rosszul leadott lövést Moore vett át, majd készített le lövőre Davies-nek, a Tottenham védőjének lövését pedig Hosseini hárította egy nagy bravúrral. A 86. percben pedig Hennessey letarolta Taremit, így a kiállítás sorsára jutott, azaz az utolsó percekben Irán emberelőnyben játszhatott. A hátralévő pár minutumra jött egy 9 perces hosszabbítás, ami már úgy tűnt, hogy szépen lassan lecsordogál, ám az utolsó pillanatokban egy beadásból lecsorgó labda Cheshmi elé került, a csereként beálló védő pedig óriási gólt lő, ezzel életben tartva továbbjutási esélyeit (0-1). A játékvezető pedig még engedte tovább a játékot, a walesiek pedig kockáztattak és labdát veszítette, így 4 a 2-be vihették az irániak a labdát a védelemre, aminek a végén Taremi szolgálta ki Rezaeiant, a hátvéd pedig támadókhoz méltó higgadt emeléssel lövi meg csapata második gólját (0-2). Wales pedig ennek a vereségnek a következtében minden bizonnyal búcsúzik a tornától, habár esélyük még van a továbbjutásra, viszont már közel sem a saját kezükben van a sorsuk, sok minden múlik az esti Anglia – USA mérkőzésen.

Wales – Irán 0-2 (0-0)
Helyszín: Ahmad bin Ali Stadion (Al Rayyan), Vezette: Mario Escobar (guatemalai)
Gólszerzők: Cheshmi (90+9.), Rezaeian (90+11.)
Sárga lapok: Rodon (45+3.) ill. Rezaeian (90+5.), Jahanbakhsh (90+5.)
Kiállítva: W. Hennessey (86.) ill.

Wales: Hennessey – Mepham, Rodon, Davies – Roberts (Johnson 57.), Ampadu (Allen 77.), Ramsey (Ward 87.), Williams – Bale, Moore, Wilson (James 58.). Szövetségi kapitány: Robert Page

Irán: H. Hosseini – Rezaeian, Pouraliganji, M. Hosseini, Mohammadi – Gholizadeh (Jahanbakhsh 77.), Noorollahi (Cheshmi 77.), Ezatolahi (Karimi 83.), Hajsafi (Torabi 77.) – Azmoun (Ansarifard 68.), Taremi. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz

A mérkőzés videós összefoglalója:

A játéknap további mérkőzései:
14:00 Katar – Szenegál (Tv: M4 Sport)
17:00 Hollandia – Ecuador (Tv: M4 Sport)
20:00 Anglia – USA (Tv: M4 Sport)

A B-csoport jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore